NaviCam kiinnitetään ohjaustankoon tai yläkolmioon käytön kannalta sopivimpaan paikkaan joustavalla kaksoispallokiinnikkeellä. Kiinnityssysteemin pitäisi mahdollistaa sen, että saat laitteen asennettua käytön kannalta optimaaliseen paikkaan olemassaolevan mittariston lähelle.

Navicam

Navicamin infotainment-järjestelmä on monipuolinen.

Laitteen asentaminen on sinänsä yksinkertaista. Virtakaapeli vedetään akulle (toki virtalukon kautta, ettei käy vanhanaikaisesti ja akku tyhjene, jos laite jää päälle?), ja etu- ja takakameran kaapelit asennetaan paikalleen 1080 pikselin ja 60 kuvaa sekunnissa -kameroineen, jos olet hankkinut ne samalla kertaa.

Saatavilla on myös langattomat rengaspaineanturit nykyisten venttiilinhattujen tilalle. Ajonaikaista NaviCamin hallintaa helpottaa ohjaustankoon asennettava kaukosäädin.

Navicam

Navicamin ohjaustankoon asennettava kaukosäädin.

Asennustyön jälkeen moottoripyörässäsi on täysin vesitiivis, halkaisijaltaan 6,8 tuuman automaattisesti kirkkauttaan muuttava infotainment-järjestelmä. Mikä parasta, se on paitsi kosketus- tai kaukosäätimellä ohjattavissa, mutta myös puheohjattava ja tukee sekä Siriä että Google Voicea. Toisin sanoen se voidaan Bluetoothin kautta yhdistää Android- tai Apple-puhelimeen ja siten voidaan hyödyntää puhelimen musiikkia, puheluja, karttoja ja mitä vain mitä CarPlayn tai Android Auton kautta pystyy käyttämään.

Jos tilaat samalla kertaa myös kojelautakamerat, voit asettaa ne tallentamaan jatkuvasti ajomaisemaa tai jos haluat säilyttää todistuskuvaa mahdollisen onnettomuuden varalle, voi asettaa ne tallentamaan jatkuvassa luupissa SD-kortille. Lisäksi voit säätää näytön toimimaan kuin peruutuspeilin, jos niin haluat, jolloin kameroiden kuvat näkyvät reaaliaikaisesti näytöllä.

Navicam

Navicamin kameroiden kuvat saa yhtäaikaisesti näytölle.

NaviCam on varustettu Dual Bluetoothilla (4.2 ja 5.0 LE), joiden avulla saat yhdistettyä puhelimesi tai kypäräpuhelimesi tai molemmat laitteeseen. Sen jälkeen voit ohjata NaviCamin toimintaa Sirin tai Google Voicen avulla.

NaviCamille haetaan parasta aikaa rahoitusta Kickstarterista. Tavoitesumma oli 5101 dollaria, ja se on saavutettu jo yli 12-kertaisesti. Koossa on tätä kirjoitettaessa 63 337 dollaria, ja kampanjaa on jäljellä vielä 9 vuorokautta.

Navicam

Navicam tuo hienon lisän vanhempiin matka- tai adventurepyöriin.

Halvimmilaan NaviCamin saa kampanjan kautta tällä hetkellä 269 dollarilla. Kameroineen ja rengaspaineantureineen hintaa tulee 669 dollaria. Hinta on silti koko pakettinankin edullisempi ainakin tätä kautta hankittuna kuin monen navigaattorin.

Tuotteen pitäisi tulla NaviCamin takana olevan Spedal-nimisen yrityksen mukaan jakeluun marraskuussa 2023.

Alla video NaviCam CL876:n toiminnasta. Voit katsoa sen myös täällä. NaviCamin Kickstarter-kampanjaan pääset tästä