Suomalaisten paremmuus kääntyi lauantaista päinvastaiseksi, kun Roni Kytösen sijoitus sunnuntailta oli 20. Samuli Puhakainen ajoi 22:ksi.

– Tilanteitahan tuossa tuli päivän mittaan, mutta positiivista oli, etten kaatunut kertaakaan. Nyt sitten suunnataan katse viimeisiin MM-sarjan osakilpailuihin, joissa olisi tarkoitus saada pykälää parempaa ajamista aikaiseksi, Samuli Puhakainen totesi.

Kytösellä ehjä paluu kilpailujen pariin

Roni Kytönen palasi viikonloppuna kilpailuareenoille, kun Italian mestaruussarjan päätös viikonloppu ajettiin Boario Termessä. Kytönen ajoi lauantaina avauspäivänä sijalle 22. ja oli sunnuntaina  muutaman pykälän paremmin 20., kun voittoon ylsi Italian Andrea Verona.

– Aika lailla meni niin kun eilinenkin päivä. Ensimmäisellä kierroksella jäin vähän crossilla, kun kukaan ei halunnut lähteä kastellulle crossiradalle, niin menin sitten ensimmäisenä. Endurotestin ajo oli taas koko päivän aika varmaa ajamista. Viimeisellä kierroksella yritin taas kovemmin, mutta sitten tuli kaksi kaatumista helpossa kohdassa. Jaksoin ihan hyvin ajaa ja se oli positiivista, mutta totta kai vauhtia täytyy saada lisää ja lisä kautta ajaminen on myös rankempaa, Kytönen kertoi.

Enduron MM-sarja kaksi viimeistä kilpailuviikonloppua ajetaan Portugalissa ja ensimmäinen niistä kilpaillaan syys-lokakuun taitteessa.

Tuloksia

Italian avoin enduron mestaruussarja, Dario Boario Term, 2.ajopäivä, Yleiskilpailu:

1) Andrea Verona, ITA, GasGas 45.46,51 2) Steve Holcombe, GBR, Beta +1,16 3) Thomas Oldrati, ITA, Honda +34,86...20) Roni Kytönen, FIN, Honda + 2.56,35...22) Samuli Puhakainen, FIN, Beta +3.12,03