Erikoismallia valmistetaan vain 700 kappaletta, ja kaikki ne myytiin alle kolmessa päivässä KTM:n varaussivuston kautta.

Ennakkotilauskampanjasta aiempi juttumme tässä: Vuoden 2024 KTM 890 Adventure R Rally ennakkotilattavissa 20. syyskuuta alkaen — erikoisporkkanana mahdollisuus Marokon aavikkokeikkaan

Lisäksi paikat ultraeksklusiiviseen Ultimate KTM Desert Experienceen Marokossa myytiin loppuun väläyksessä.

Mallivuoden 2024 KTM 890 Adventure Rally perustuu vuoden 2023 Dakar-rallivoittaja Kevin Benavidesin ajamaan Red Bull KTM Factory Racingin KTM 450 RALLY -pyörään.

Rally-malli on kehitetty pitkille aavikkotaipaleille ja hankalimpiin kivikkorotkoihin. Siinä on huippuluokan jousituskomponentit,  kevyt WP XPLOR PRO 7548 -etuhaarukka Cone Valve -teknologialla sekä WP XPLOR PRO 6746 -takaiskunvaimennus.

WP:n Xplor Pro -sarjan ensiluokkaisen jousitusjärjestelmän joustomatka on 270 mm ja se tajoaa vaimennustehoa hankalimmissakin olosuhteissa. Ajomukavuus ja pyörän hallittavuus säilyvät vaikeassakin maastossa.

KTM:n tuttu 889 kuutiosenttimetrin nestejäähdytteinen kaksisylinterinen LC8c-rivimoottori tuottaa 100 Nm:n väännön 6500 r/min käyntinopeudella sekä 105 hv:n tehon.

Pyörässä on lisäksi kevyt Akrapovičin Slip-on Line -äänenvaimennin, joka on samankaltainen KTM:n tehdaskilpailutiimien käyttämän järjestelmän kanssa.

KTM 890 Adventure R Rally on lisäksi varustettu Offroad ABS -järjestelmällä, luistonestolla, TURN-BY-TURN+ -navigointijärjestelmällä ja useilla ajotiloilla, jotka voidaan valita maaston mukaan.

Ultimate KTM Desert Experienceen Marokossa sisältää täyden tehdaspaketin 34:lle ensimmäisenä tapahtuman varanneelle.

KTM:n sivuilta löytyy lisäksi varalleilmoittautumislista siltä varalta, että joku peruu Rallynsa tilauksen. Sinne pääset tästä.

Varatut pyörät toimitetaan joulukuun 2023 ja toukokuun 2024 välisenä aikana. 

Aiheesta aiemmin: