SML AMOQ SM Motocross -kerhojoukkuekilpailu päätti motocrossareiden ulkoratakauden. Vantaan Vauhtipuistossa järjestetyn kilpailuviikonlopun toisena päivänä olivat vuorossa kansallinen MXC-luokan joukkuekilpailu sekä SM-luokkien joukkuekilpailu, jossa panoksena oli Suomen mestaruus. Mestaruutta lähti tavoittelemaan kaikkiaan 26 kerhoa, joista sunnuntain pääkilpailuun karsittiin lauantaina 20 nopeinta kolmikkoa.

Ensimmäinen erä osoitti heti, että mestaruutta ei kukaan ota helpolla, sillä kärkikymmenikössäkin järjestys vaihtui lähes joka kierroksella. Vahvimmin aloitti hallitseva mestari OriMK. Juuso Matikainen oli erän kolmas ja Mauno Nieminen neljäs, joten pisteitä kertyi 7. Tiukasti tuntumassa oli TMK:n kaksikko Aaro Menna ja Miro Varjonen. Sijoitukset 5 ja 6 tuottivat 11 pistettä. Seuraavina olivat LoSMK 17 pistettä ja VMK 18 pistettä.

Toinen erä nosti HeMK:n mukaan mestaruustaistoon kun joukkue nousi kisan johtoon. Niskassa oli kuitenkin onnistumisen pakko, sillä avauserässä tullut keskeytys tarkoitti, että kaikki loput pisteet huomioidaan. HeMK:lla oli yhdeksän pistettä ja vain pisteen enemmän keränneenä tuli perässä OriMK. Kolmantena oli tässä vaiheessa 15 pisteellä TMK.

Kolmas erä riitti tuomaan voiton OriMK:lle, joka uusi näin viime vuoden mestaruutensa. Joukkueessa ajoivat Mauno Nieminen, Juuso Matikainen ja Nestori Tolvanen. TMK kiri yhdellä pisteellä OriMK:n etumatkaa kiinni, mutta joutui tyytymään SM-hopeaan. TMK:n kolmikon muodostivat Aaro Menna, Miro Varjonen ja Hermanni Koskinen. SM-pronssille nousi lopulta Miro Sihvosen kahden erävoiton ansiosta VMK. Joukkueen kaksi muuta kuljettajaa olivat Eelis Viemerö ja Aleksi Jukola.

HMK:lle kaksoisvoitto

Kansallisessa MXC-luokassa karsittiin mukaan päivän loppukilpailuun 20 nopeinta joukkuetta. Ensimmäisessä erässä parhaiten onnistui HMK, jonka kuljettajat keräsivät 8 pistettä. Toisena oli KMK, jolla pisteitä oli 10. Kolmospaikan jakoivat E-SMK ja HMK2, kummallakin oli pisteitä 16.

Toisessa erässä HMK otti vahvan kiinnityksen kisan voittoon, kun pisteitä tuli vain lisää vain 4. Koska loppupisteistä saa jättää yhden erän pois, oli joukkueen kokonaissaldo tässä vaiheessa vain 6 pistettä. E-SMK nousi toiseksi, mutta ero kärjessä olleeseen HMK:n kolmikkoon oli jo 12 pistettä. Kakkossijaa tavoitteli myös kolmantena ollut KMK vain pisteen päässä E-SMK:sta.

Kolmas erä olikin sitten HMK:n näytöstä. Viktor Leppälä täräytti päivän toisen erävoittonsa ja kun Okko Ollila ajoi maaliin kolmantena, oli tuloksena ylivoimainen voitto. Joukkueen kolmantena lenkkinä oli niin ikään hyvän kisan ajanut Onni Kämäri. Kisan kakkoseksi nousi lopulta HMK2, jossa ajoivat Valtteri Vilen, Mauno Keskikallio ja Jimi Marttila. Podiumin kolmospaikalle nousi HyMK:n kolmikko Aleksi Pirinen, Eetu Saarimäki ja Joni Salmi.

Näin on motocrosskausi ulkoradoilla saatu tämän vuoden osalta pakettiin. Yksi kilpailu on kuitenkin vielä ajamatta, kun jäljellä on Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 10.-11. marraskuuta ajettava Tampere supercross.

Päivän tulokset löydät täältä.