Suomalainen RedMoto Honda -kuljettaja Roni Kytönen kävi MM-sarjan tauolla käsileikkauksessa, missä korjattiin keväällä kaatumisessa tullut vamma. Pitkä tauko mahdollisti leikkauksen ja toipumisen kesken kauden, ja näin Kytönen on mukana täydessä iskussa myös kahdessa viimeisessä MM-sarjan osakilpailussa.

– Käsi on saatu hyvin kuntoon ja on pystynyt koko ajan leikkauksen jälkeen harjoittelemaan kivuttomasti sekä ajoakin on saatu jo ihan kohtuullisesti alle. Pätkät täällä näyttävät ihan hyvältä ja ovat pitkälti samoja, kun 2019 vuonna, Kytönen kertoi.

Samuli Puhakainen. Kuva: Cristiano Morello.

Samuli Puhakainen. Kuva: Cristiano Morello.

Puhakainen tuloksen perässä

Junior-luokassa ensimmäistä kauttaan kilpailevalla Samuli Puhakaisella on vain yksi tavoite molempiin viikonloppuihin.

– Jos nyt saisi yhden hyvän tuloksen kaudelle, sitä lähdetään hakemaan. Pätkät vaikuttavat oikein makeilta ja ovat erilaisia keskenään. Extremekin on normaalia pidempi kestoltaan ja oma tavoite on siellä saada kärkiaikoja, Puhakainen summasi tulevan taiston askelmerkkejä.

Puotsaari ja Juupaluoma kisaan innokkain mielin

Juupaluoma ja Puotsaari. Kuva Tino Kiintonen Endurobros.

Juupaluoma ja Puotsaari pääsevät starttamaan kauden päättäviin MM-osakilpailuihin Suomen mestareina. Kuva Tino Kiintonen Endurobros.

Enduron SM-sarjan päätyttyä Kytönen Motorsportin kuljettajien kausi jatkuu vielä enduron MM-sarjan puolella, kun kauden kaksi viimeistä viikonloppua kaasutellaan peräkkäisinä viikonloppuina Portugalin auringon alla. Portugalissa viikonlopun kilpailuun starttaavat Suomen mestarit Niko Puotsaari sekä Peetu Juupaluoma. Tuore U20-luokan suomenmestari Niko Puotsaari ajaa Youth-luokassa ja lähtee viikonloppuun innokkain mielin.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään. Reitti näyttää ihan hyvältä, crossi on makea ja nopea, enduro vähän pyöritystä ja extreme aika tekninen, niin sen pitäisi ainakin sopia itselle. Supertesti näyttää myös ihan hauskalta, sillä on hyvä aloittaa viikonlopun urakka, Puotsaari summaa.

Tällä kaudella SM-kultaa E2-luokassa sekä SM-hopeaa yleiskilpailussa ajanut Peetu Juupaluoma on tällä hetkellä Junior 1 -luokan maailman cup pisteissä kuudentena, kun jäljellä on kaksi peräkkäisinä viikonloppuina Portugalissa ajettavaa MM-osakilpailua.

– Hyvällä fiiliksellä lähden kisaan. Pätkät näyttävät hyviltä ja sopivat varmasti itselle hyvin. Lähdetään hakemaan hyviä sijoituksia viimeisistä kisoista, Juupaluoma kertoo.

Viikonlopuksi Valpacossiin on luvattu yli kolmen kymmenen asteen lämpötiloja, joten fyysisesti kilpailu tulee olemaan varmasti kuljettajille kova koettelemus. Viikonloppu alkoi perjantaina Supertestillä ja sen sekä viikonlopun tuloksia voi seurata täältä.