Kytönen kuudes sunnuntaina Portugalissa

Roni Kytösen päivä sujui samoissa merkeissä sunnuntaina ja mies ajoi sijalle 19 yleissarjassa ja E1-luokassa kuudenneksi. Jämsäläinen paransi sijoitustaan eilisestä pykälällä, mutta ei ollut tyytyväinen vauhtiinsa tänäänkään. Päivän voittoon ajoi eilisen tapaan Josep Garcia sekä E1-luokassa, että yleiskilpailussa.

– Eipä siinä oikein mitään. Ei vaan kulje, niin ei kulje. Endurotestillä yhdet lipat, mutta muuten ei mitään ihmeellistä päivän aikana, Kytönen kertoi.

RedMoto Honda -kuljettaja on MM-sarjassa seitsemäntenä ennen päätösviikonloppua.

Puhakaisen päivä vaikeuksia täynnä

Samuli Puhakainen. Kuva Cristiano Morello.

Samuli Puhakainen. Kuva Cristiano Morello.

Junioreissa Ruotsin Albin Norrbin pystyi kääntämään lauantain kakkossijan sunnuntaina voittoon, ennen Iso-Britannian Jed Etchellsia. Kolmanneksi ajoi yllätys nimi, Australian Kyron Bacon.

Suomalaisista Samuli Puhakaisen päivä oli vaikeuksia täynnä, lähinnä kaatumisten suhteen. Sijoitus painui sijalle 12:sta ja syy heikompaan tulokseen selvisi.

– Kolmannella enduron erikoiskokeella kaaduin hiukan kovemmasta vauhdista ja ranne otti iskun vastaan ja oli todella kipeä loppu kilpailun ajan. Kävin kuvauttamassa ranteen kilpailun jälkeen, mutta mitään murtumaa tai, että sieltä olisi mennyt luita poikki asti, ei löytynyt, Puhakainen totesi.

Peetu Juupaluoma ajoi sunnuntaina sijalle 16.

Nuorten GP

Nuorten Gp:ssä Italian Kevin Cristino otti voiton ennen Ranskan Leo Joyonia ja Italian Pietro Scardinia. Tiitus Enjala ajoi 11:sta ja Niko Puotsaari oli 15:sta.

Raskas ja haastava viikonloppu Portugalin MM-endurossa takana

Kytönen Motorsportin Peetu Juupaluoma sekä Niko Puotsaari olivat mukana taistelemassa MM-pisteistä. Lauantaina Juupaluoma ajoi Junior 1-luokassa kymmenenneksi ja oli Junior-luokassa sijalla 17. Sunnuntaina Husqvarna-kuljettaja oli niin ikään Junior 1-luokassa kymmenes, mutta oli Junior-luokassa maalissa 16.

– Haastava viikonloppu ja oli vaikea saada rytmiä ajoon. Eilen tuli yhdet lipat ja takajarrun kanssa oli vähän ongelmia, mutta muuten tuli puhtaasti ja ajo tuntui hyvältä. Sama oli tänään aamulla, että ajo tuntui hyvältä, mutta kello ei tykännyt, Juupaluoma kertoi.

Juupaluoma ajoi Portugalissa kahdesti kymmenenneksi Junior 1-luokassa. Kuva Dario Agrati.

Juupaluoma ajoi Portugalissa kahdesti kymmenenneksi Junior 1-luokassa. Kuva Dario Agrati.

Niko Puotsaari saalisti molempina päivinä MM-pisteitä Youth-luokasta, kun ajoi lauantaina sijalle 13. ja sunnuntaina sijalle 15. Husqvarna-kuljettajalle viikonloppu oli raskas, kun lauantaina hänellä oli ongelmia vähän suolatasopainon kanssa ja molempina päivinä Portugalin lämmin helle kulutti myös energiavarastot tyhjiksi.

– Lauantaina kolmannella kierroksella tuli jokin suolavaje tai vastaava, kun tuli tunne, että palelee ja huono olo. Sen jälkeen alkoi sit energiatkin loppumaan ja loppupäivä oli aika rankka. Nestettä meni päivän aikana reilusti niin siitä ei pitäisi ainakaan johtua. Tänään oli kädet eilisen jäljiltä todella kipeät ja, kun ei pystynyt puristamaan kunnolla, niin energiatkin loppu aika äkkiä. Kolmannella extremellä tuli aika isot lipat, niin se kierros meni ihan ajellessa. Yritetään ensi viikonloppuna uudestaan, Puotsaari kertoi.

Enduron MM-sarjan päätös viikonloppu kisataan ensi viikonloppuna niin ikään Portugalissa, mutta vain paikkakunta vaihtuu, kun kilpailu ajetaan Santiago do Cacémissa. Sinne Juupaluoma lähtee Junior 1-luokan pisteissä sijalla kahdeksan ja Puotsaari puolestaan Youth-luokan sijalla 13. 

Enduron MM-sarja, Valpacos, Portugal,

2. ajopäivä 11/11 erikoiskokeen jälkeen

Enduro GP:

1) Josep Garcia, ESP, KTM 1.11.51,62 2) Steve Holcombe, GBR, Beta +1,90 3) Andrea Verona, ITA, GasGas +58,83...19) Roni Kytönen, FIN, Honda +4.18,61

Junioreiden GP:

1) Albin Norrbin, SWE, Fantic 1.13.12,74 2) Jed Etchells, GBR, Fantic +26,78 3) Kyron Bacon, AUS, Yamaha +1.01,19...12) Samuli Puhakainen, FIN, Beta + 3.55,82...16) Peetu Juupaluoma, FIN, Husqvarna +4.56,57

Nuorten GP:

1) Kevin Cristino, ITA, Fantic 1.15.51,52 2) Leo Joyon, FRA, Beta +27,35 3) Pietro Scardina, ITA, Fantic +47,99...11) Tiitus Enjala, FIN, Yamaha +4.10,46...15) Niko Puotsaari, FIN, Husqvarna + 6.07,40