Kyse on ensimmäisestä automaattisesti toimivasta kytkimen hallintajärjestelmästä, joka on tarkoitettu moottoripyörän monivaihteisen vaihteiston kanssa käytettäväksi. Se mahdollistaa pehmeät lähdöt, vaihtamiset ja pysähtymiset ilman, että kuljettajan tarvitsee koskea lainkaan kytkinkahvaan. 

Hondan E-Clutch, E-kytkin käyttää elektronista hallintateknologiaa tuottamaan silmänräpäyksessä hienoviritettyä kytkimen toimintaa  optimoidusti tilanteissa, missä ajamisen voima muuttuu, kuten lähdöissä, vaihteiden vaihtamisessa ja pysähdyttäessä. Toiminnan pitäisi olla jokaisessa noista tilanteissa luonnollisempaa kuin käsisäätöisellä, siis normaalisti toimivalla kytkimellä

Jotta sähköinen kytkin vastaisi mahdollisimman laajaan kuljettajien kysyntään, E-Clutchia voidaan käyttää kuten normaalia kytkintä tarttumalla kytkinkahvaan ja käyttämällä sitä. Tämä toimii silloinkin, kun kytkintä ohjataan sähköisesti. Järjestelmää  voivat siten käyttää monet erityyppiset kuljettajat, joilla voi olla hyvinkin eritasoiset ajokokemukset ja -taidot, ja jotka voivat siten keskittyä ajamisen hauskuuteen entistä mukavammin.

Koska kevyt ja kompakti järjestelmä voidaan asentaa ilman suuria muutoksia olemassa olevien moottoreiden toteutuksiin, Honda suunnittelee asentavansa E-Clutchin moottoripyörämalleihinsa ajan mittaan.

Honda E-Clutchista tietoja lisää täällä