Vuoden 2022 marraskuussa MV Agusta Motor ja Pierer Mobility kertoivat ryhtyneensä strategiseen yhteistyöhön, jonka myötä itävaltalaisyhtiö osti 25,1 % osuuden italialaisyrityksestä. Samalla Piererin tytäryhtiö KTM AG otti hoitaakseen MV:n hankintatoimintaketjun ja ostotoiminnan. Lisäksi MV Agustan moottoripyörämallisto tuli myyntiin Pierer Mobilityn maailmanlaajuisen jakeluverkoston kautta.

Tämän sopimuksen myötä KTM Nordic esimerkiksi on hoitanut tänä vuonna MV Agustojen tuonnin Suomeen.  .

Tiistaisen tiedotteensa mukaan Pierer aikoo syventää yhteistyötään MV:n kanssa. KTM AG ja MV Agusta ovat sopineet osto-optiosta, jolla KTM voi ottaa haltuunsa enemmistöosuuden MV Agustasta. Tämä tapahtuu Piererin mukaan keväällä 2026.

MV Agusta on ollut venäläisen Sardarovin suvun omistuksessa vuodesta 2017. Emme voi tietää tarkkoja syitä tapahtumaketjulle, jossa MV Agustan omistus liukuu Itävaltaan. Mahdollisesti pakotteet venäläisiä vastaan vaikuttavat asiaan.

Toisaalta pienen valmistajan on vaikea yksin pitää yllä riittävää malliston ja sen moottoreiden päivitystahtia. Siirtymisvaihe sähkömoottoripyörävalmistukseen aiheuttaa omat teknologiset ja kustannuspaineensa.

Piererin toimintatapaan kuuluu eri brändien hankkiminen saman katon alle ja niiden myynnin nostaminen kasvuun. Tästä hyviä esimerkkejä ovat GasGas ja Husqvarna. Yrityksen hyvin toimiva tuotantokoneisto, yhteistyö intialais- ja kiinalaisvalmistajien kanssa sekä globaali verkosto mahdollistanevat myös MV Agustan tuotemerkin säilymisen.

Lähde: Pierer Mobility.

Aiheesta aiemmin:

PERJANTAI 1.9.2023 08:01

KTM emoyhtiöineen kasvaa voittoisasti ja kohisten

LAUANTAI 16.9.2023 10:41

MV Agustan Lucky Strike 5.5 adventuremallin tuotanto on keskeytetty – löytyykö syy kumppani KTM:n valinnoista?

LAUANTAI 5.11.2022 09:01

MV Agusta ja KTM strategiseen yhteistyöhön – KTM ostaa osan MV:stä

SUNNUNTAI 28.11.2021 09:12

MV Agustan Lucky Explorer 9.5 seikkailupyörä: uusi moottori, runsaasti herkkuja