Ilmatieteen laitoksen tiedotteessa todetaan, että kylmät yöt ja ensimmäiset lumihiutaleet ovat hyvä muistutus siitä, että olemme lähestymässä talvea. Pakkanen kiristyi torstaiaamuna jo 20 asteen tietämille. Taivalkoskella lämpötila putosi alle -21 asteeseen ja myös mm. Tohmajärvellä ja Sallassa saavutettiin -20 asteen raja. Viime talvet ovat olleet hyvin erilaisia säiden osalta. Viime talvi oli koko maassa keskimääräistä lauhempi, paikoin maan keski- ja pohjoisosassa harvinaisen lauha ja sitä edelliset talvet olivat etelässä poikkeuksellisen lumisia.

Voimassa varoituksia huonosta ajokelistä juuri nyt

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan etelä- ja länsirannikon tuntumassa sekä Länsi-Lapissa pilvisyys on tänään runsaampaa ja paikoin voi tulla lumikuuroja. "Ajokeli muuttuu paikoin huonoksi Uudenmaan maakunnassa lumisateen vuoksi", Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi ennustaa. Ilmatieteen laitoksen palvelut auttavat valmistautumaan talvisäähän ja varautumaan vaikeisiin sääolosuhteisiin.

Voimassa olevat säävaroitukset täältä. Zoomattava säätutkakuva löytyy puolestaan täältä

Mitä itse aiot tehdä? Jatkatko vielä ajokautta; kyttäätkö sään lämpenemistä ja edes vähän lämpimämpiä päiviä, laitatko pyörän talviteloille, vai ajatko joka tapauksessa moottoripyörällä ympäri vuoden täällä koto-Suomessa? Kerro meillekin.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Näin huollat moottoripyörän talvikuntoon