Vuoden 2024 FIMin naisten ratamoottoripyöräilyn MM-sarja käsittää kuusi kisaviikonloppua ja yhden testin ennen kauden alkua. Kisat järjestetään Superbiken MM-kisojen yhteydessä.

Kisakalenteri 2024:

1. Emilia Romagna Round, Misano World Circuit “Marco Simoncelli” - kesäkuun 14.-16.
2. UK Round, Donington Park Circuit - heinäkuun 12.-14.
3. Portuguese Round, Autodromo Internacional do Algarve - elokuun  9th-11th
4. Hungarian Round, Balaton Park Circuit - August 23rd-25th
5. Italian Round, Cremona Circuit - September 20th-22nd
6. Spanish Round, Circuito de Jerez-Angel Nieto - October 11th-13th

Kisaviikonloppujen ohjelma on seuraavanlainen: Superpole-aika-ajot perjantaisin, ensimmäinen kisa ajetaan lauantaina ja toinen kisa sunnuntaina. Nähtävää siis riittää koko viikonlopulle.

Kisapyöränä Yamahan R7 -malli

Yamaha toimii R7-malleineen sarjan ainoana valmistajana. Lisäksi yksi toimija hoitaa kaikki tekniset aspektit ja huolehtii kuljettajien osalta, että kaikki on kunnossa.

Halukkaat kuljettajat voivat hakea sarjaan 13. marraskuuta alkaen aina 31. tammikuuta 2024 asti. Sarjaan osallistuvat saavat vahvistuksen mukana olostaan 15. helmikuuta mennessä.

Kuljettajaksi aikovan täytyy olla vähintään 18-vuotias.

Osallistumismaksu kuljettajalle on 25 000 euroa, jolla saa kattavan paketin käyttöönsä, kuten vuosimallin 2023 Yamaha R7:n, Yamahan tehdasosakisapaketin, Pirellin renkaat, polttoaineet sekä täydet kisapalvelut.

Etuna kuskeille on, että uusi sarja televisioidaan maailmanlaajuisesti kiitos sen, että se ajetaan Superbiken MM-kisojen yhteydessä. Myös Pirellin palkintorahat ja PR-tilaisuudet vahvistavat kuljettajien sponsoreiden näkyvyyttä maailmanlaajuisesti.

Moottoripyöräpuolella naisten MM-sarjoja ajetaan jo motocrossissa, endurossa ja trialissa, ja tulossa on speedwayn MM-sarja, joten on luonnollista, että sellainen saadaan myös ratamoottoripyöräilyyn.

Sarjaan on tulossa heti sen ensi vuonna osanottajia ainakin Yhdysvalloista, Latinalaisesta Amerikasta ja Euroopasta.

FIM:in puheejohtaja Jorge Viejas uskoo, että sarjasta tulee suuri menestys. 

Lisätietoja FIM:in sivuilta täältä.