Langen Lightspeed.

Langen Lightspeed valmistetaan käsityönä, joten detaljeihin on kiinnitetty huomiota.

Langen Motorcycles on varsin uusi brittiläinen käsinrakennettujen moottoripyörien valmistaja. Se on perustettu vuonna 2019 ja tunnetaan erityisesti tehokkaasta ja hyperkevyestä 24 karaatin kullalla koristellusta 72° V2-moottorilla varustetusta kaksitahtimoottoripyörästään.

Siitä lisää täällä: Päivän video: Langenin 2-tahtiraaseri dynopenkissä

Nyt Langen aikoo räväyttää Birminghamin Motorcycle Live -tapahtumassa 18.-26. marraskuuta ja esitellä siellä Langen Lightspeed 1200 -nimisen tykkinsä. Se on varustettu (luonnollisesti) kaksisylinterisellä V-moottorilla, tosin tällä kertaa nelitahtisella. Ja kyllä, Lightspeed tarkoittaa suomennettuna "valonnopeutta".

185/185/185

Langen Lightspeed.

Langen Lightspeed – katseenvangitsija.

Kriittiset lukemat ovat 185 ja 185, joista ensimmäinen tarkoittaa hevosvoimia, jälkimmäinen painoa tankattuna.

Moottori on tilavuudeltaan 1190 cm3, Rotaxin kisakäyttöön suunnittelema, Buell Motorcyclesin valmistama ja Langenin tuunaama.

Lightspeediä valmistetaan Isoa-Britanniaa varten rajoitettu, 185 kappaleen erä, ja varausmahdollisuudet avautuvat Birminghamin messuilla. Pyörä on vuosimalliltaan 2025, joten toimitukset alkavat silloin. Kuten käsintehdyn kaksitahtiraaserin osaltakin, Lightspeed on laajasti yksilöitävissä tilaajan maun ja mieltymysten mukaan.

Toimiva resepti

Langen Lightspeed.

Langen Lightspeedin ajovalosta tulee mieleen suihkuturbiini.

Lightspeedissä käytetään samaa kaksitahtimallin kohdalla jo hyväksi osoittautunutta reseptiä: valmistetaan sydäntäsärkevän kaunis, huipputehokas moottoripyörä, käytetään parhaita komponentteja sekä ryyditetään soppa tiimin intohimolla yhdistää innovaatio emootioon.

Pyörä onkin melkoinen kapistus, sillä sen tehopainosuhde on 1000 hevosvoimaa tonnia kohti – rakennettuna katseet vangitsevaksi moottoripyöräksi.

Pyörässä on hiilikuitukatteet ja korkealujuusteräksinen putkirunko, Öhlinsin etuhaarukka ja takavaimentimet sekä Hel'in jarrut, joissa edessä 320 mm:n levyt.

Maailmanlaajuisesti mallia aletaan - rajoitetusti - kaupata vuoden 2026 mittaan, kunhan se on laajemmin tyyppihyväksytetty.

"Sieluahämmentävä sinfonia"

Langen Lightspeed.

Langen Lightspeed. Mittaristo.

Langenin päämajasta raportoidaan, että osa heistä, jotka ovat ostaneet yrityksen valmistaman kaksitahtisen, ovat ostaneet myös tulevan uutuuden, edes pyörää näkemättä.

Firman asenteessa on onnistuttu vangitsemaan jotain olennaista moottoripyöräilystä: "Langenilla uskomme, että autot liikuttavat kehoa, mutta moottoripyörät liikuttavat sielua". Sanojana kukapa muukaan kuin Langenin perustaja ja pääjohtaja Christofer Ratcliffe.

"Kun heität jalkasi Lightspeedin yli, tajuat nopeasti, että kyseessä ei ole vain taas yksi moottoripyörä, vaan voiman ja tyylin sydäntäsykähdyttävä ja sieluahämmentävä sinfonia", Ratcliffe uskoo.

Lisää Langenin moottoripyöristä täällä.

Langen Lightspeed.

Langen Lightspeed.

Aiheesta aiemmin:

SUNNUNTAI 28.8.2022 13:06

Kullalla päällystettyjen kaksitahtiraasereiden valmistaja Langen haaveilee sähkömoottoripyörämarkkinoille omintakeisin ratkaisuin

PERJANTAI 12.2.2021 08:27

Päivän video: Langenin 2-tahtiraaseri dynopenkissä

LAUANTAI 11.7.2020 11:22

Langen: höyhenenkevyt 2-tahtinen café racer 24 karaatin lehtikultaisine yksityiskohtineen

Langen Lightspeed.

Langen Lightspeed.

Langen Lightspeed.

Langen Lightspeed.