Uusi Fillari 24 tuo MP-messuille pääasiassa sähköavusteisia polkupyöriä, mutta jonkun verran myös tavallisten polkupyörien uutuusmalleja. Pohjois-Euroopan suurimmat moottoripyörämessut MP 24 järjestetään perjantaista sunnuntaihin 2. – 4.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Ensin sähköavusteiset polkupyörät ilmestyivät moottoripyörämaahantuojien osastoille ja vähitellen huomattiin, että ne kiinnostavat myös moottoripyöräkansaa. Monet motoristit käyttävät liikkumiseen sähköpolkupyöriä ja niillä voidaan kätevästi harjoitella motocross-moottoripyörien rinnalla ajamista metsissä. Nyt MP-messuilla nähdään myös omia Fillari 24 -osastoja, joissa on vain polkupyöriä.

”Saa nähdä, mihin tämä johtaa. Nyt voidaan ainakin luvata hyvää kattausta sähköavusteisista polkupyöristä MP-messuilla. Mukana ovat edustettuina jo nyt Husqvarna, Yamaha, Serial 1, GasGas, Tunturi, Haibike, Ghost, Batavus, Lapierre, Specialized, Benelli, Trek, Kona, GT ja Niekka”, kertoo projektijohtaja Niko Kantola Helsingin Messukeskuksesta.

Viime helmikuussa MP-messuilla oli oma koeajorata sähköavusteisille polkupyörille. Siihen oli suunniteltu hiukan haastavampi ajoreitti ja toisaalta reitti aloittaville pyöräilijöille. Tätä oli hiukan vaikea hahmottaa, joten ensi helmikuussa koeajoratoja on kaksi, joista toinen on elämyksellinen sekä haasteellinen ja toinen suunnattu helpompaan ajoon. On hyvä rakentaa radat erilaisiin ajotarkoituksiin. Näin saadaan varmasti enemmän koeajajia. Sähköavusteinen polkupyörä voi olla myös kimmoke moottoripyörän tai mopon hankintaan.

”Kun vauhti ei enää riitä, pitää vaihtaa nopeampaan menopeliin ja niitähän riittää Pohjois-Euroopan suurimmilla MP 24 Moottoripyörämessuilla”, toteaa Kantola.