Tällä hetkellä Livewire S2 Del Marin toimitusten olisi pitänyt vihdoinkin alkaa eikä yhtään liian aikaisin, sillä Harleyn sähkömoottoripyörämyynti on kyntänyt syvästi tappiota jo useamman vuoden. Edullisemman S2 Del Marin uskotaan myyvän paremmin, mutta onko tilauksia kertynyt enempää kuin ne toissa keväänä varattavaksi asetetut sata kappaletta, sen aika näyttää.

(Harley-Davidson) Livewire S2 Del Mar.

(Harley-Davidson) Livewire S2 Del Mar.

Tilastotietoja odotellessa Motorcycle.com löysi kaupparekistereistä jo viime keväänä tiedon, jonka mukaan Harley-Davidsonilta on tulossa toinen malli samalle S2-alustalle kuin Del Mar, nimittäinen S2 Mulholland. Tieto vahvistui lokakuussa, jolloin Livewire rekisteröi Mulholland-tuotenimen useille markkinoille.

Mallin koko nimi on siis Livewire S2 Mulholland, joka julkistettaneen piakkoin mallivuodelle 2024. Todisteena tästä on Harley-Davidsonin huoltoportaalisivustolta löytyvä vuoden 2024 Livewire S2 Del Marin omistajan ja huoltokäsikirja, joissa molemmissa viitataan mallikoodiin "S2MH".

Mulhollandista selviää myös se, että sen akseliväli on hieman pidempi ja istuinkorkeus matalampi, vain 768 mm verrattuna Del Marin 785 millimetriin. Mulholland on myös 3 kiloa kevyempi. Mallit vaikuttavat varsin samanlaisilta, mutta näin tietysti väistämättä onkin, sillä molemmat perustuvat S2 Arrow -sovellusalustaan.

(Harley-Davidson) Livewire S2 Del Mar.

(Harley-Davidson) Livewire S2 Del Mar.

Del Marin nimi viittaa flat track -kisaamiseen Den Marin Areenalla, joten siinä on myös ajomoodi, jonka avulla takajaruun ABS:n saa pois päältä, jolloin pyörän liu'uttaminen ja etupyörän nostattaminen ovat toimiva ratkaisu. Mulhollandista tämä ominaisuus puuttuu ja nimikin viittaa paremmin ajeluun mutkaisilla vuoristoteillä kuin luisteluun kuraradalla. On myös oletettavaa, että Mulhollandin rengastus on erilainen Del Mar'iin verrattuna.

Muuta tietoa tulevasta mallista ei vielä ole, mutta mikäli H-D noudattaa sen osalta uutta mallijulkistusaikatauluaan, niin saatamme olla viisaampia vuoden 2024 ensi neljänneksen jälkeen. 

Aiheesta aiemmin:

SUNNUNTAI 16.7.2023 16:26

Harleyn pienemmän sähkömoottoripyörän, Livewire S2 Del Marin, speksit julki

PERJANTAI 21.4.2023 10:39

Tätä Harrikan sähköprätkämallia tulee Eurooppaan vain 100 – muttei tietenkään Suomeen

TORSTAI 22.9.2022 08:11

Harley-Davidsonin keväällä minuuteissa loppuunmyyty toinen sähköprätkämalli palaa ensi viikolla myyntiin

(Harley-Davidson) Livewire S2 Del Mar.

(Harley-Davidson) Livewire S2 Del Mar.