Fintraffic Mobiilista löytyvät kaikki Suomen kelikamerat, tietyöt, ruuhkapaikat, ajokeli- ja säätiedot, tiesäävaroitukset, sähköautojen latausasemat ja kaasuautojen tankkausasemat. Karttanäkymästä voi tarkastella itseä eniten kiinnostavia tietoja. Rautatieliikenteen puolella näet puolestaan kaikkien Suomen rautatieasemien reaaliaikaiset aikataulu- ja lähtölaituritiedot sekä häiriötiedotteet.

Tieliikenne 1.

Tieliikenne 1.

Tieliikenne 2.

Tieliikenne 2.

Sovellus hyödyntää reaaliaikaista dataa Fintrafficin Digitraffic-palvelusta, johon tuotetaan tietoa muun muassa Fintrafficin liikennekeskuksista.

Tieliikenteen häiriötiedotteiden ilmoitukset perustuvat paikannukseen, joten palvelu toimii myös tien päällä oltaessa. Junallamatkaava voi tallentaa sovellukseen omia suosikkireittejä ja -junavuoroja, joita haluaa seurata. Tieliikenteen puolelle on suunnitteilla vastaavanlainen reittihakuominaisuus.

Junaliikenne 1.

Junaliikenne 1.

Junaliikenne 2

Junaliikenne 2

Tulossa: tapahtumien vaikutus liikenteen sujuvuuteen

Fintraffic haluaa auttaa käyttäjää suunnittelemaan matkansa mahdollisimman sujuvaksi.

“Jatkossa kehitämme sovellusta entistä viestinnällisempään suuntaan. Esimerkiksi seuraavan aamun liukkaasta ajokelistä voitaisiin muistuttaa sovelluksen käyttäjää jo edellisenä iltana, jolloin käyttäjä tietää valita kulkuneuvonsa niin, ettei aamulla tule ylimääräisiä mutkia matkaan. Samoin ennakkoon tiedossa olevien tapahtumien vaikutukset liikenteeseen voitaisiin viestiä käyttäjille jo hyvissä ajoin”, kertoo Fintrafficin Head of Digital Antti Haarala.

Sovellus joukkoistaa palautteenannon tien huonosta kunnosta tai häiriöistä

Sovellukseen on integroitu Liikenteen asiakaspalvelun Palauteväylä, mikä mahdollistaa palautteen lähettämisen suoraan appin kautta. Käyttäjä voi myös seurata oman palautteensa etenemistä.

Yhtenä sovelluksen tavoitteena on aktivoida käyttäjiä jakamaan palautteitaan ja havaintojaan esimerkiksi liikenteen häiriöistä tai maanteiden huonosta kunnosta.

“Esimerkiksi huomiot kuopasta tiessä, vaurioituneesta liikennemerkistä tai asemalaiturin pimeästä näyttötaulusta voi jättää sovelluksen kautta. Liikenteen asiakaspalvelu käsittelee palautteet ja välittää tiedot muun muassa huoltotoimenpiteitä suorittaville urakoitsijoille. Koska turvallisuus on Fintrafficille ykkösasia, haluamme muistuttaa, että nämä havainnot tehdään ja sovellusta muutenkin käytetään auton ollessa pysähdyksissä, ei ajaessa”, Haarala sanoo.

Sovelluksen palautetoiminnot.

Sovelluksen palauteominaisuuksia.

Fintraffic Mobiili on saatavana iPhone- ja Android -puhelimille.

Palautetta sovelluksesta tai kehitysideoita voi lähettää joko sovelluksen valikosta kohdasta ”anna palautetta sovelluksesta” tai sähköpostitse osoitteella: app-support@fintraffic.fi

Fintraffic Mobiili tiivistetysti:

 • Tieliikenne
 • - Noin 800 kelikameraa ympäri Suomen
 • - Liikennehäiriötiedotteet push-viesteinä lähialueeltasi
 • - Kaikki sähköautojen latauspisteet ja kaasuautojen tankkausasemat
 • - Ajokelin ja tiesääasemien tiedot, tiesäävaroitukset
 • - Ruuhkapaikat ja liikennemittauspisteet
 • - Ajantasaiset tiedot tietöistä
 • Junaliikenne
 • - Kaikkien Suomen rautatieasemien reaaliaikaiset aikataulu- ja lähtölaituritiedot
 • - Junareittien seuranta, tilaa puhelimeesi ilmoitukset vaikkapa työmatkareittisi häiriöistä
 • - Junaliikenteen häiriötiedotteet reaaliajassa
 • Palauteväylä
 • - Lähetä palautetta liikenneväylien kunnosta tai ilmoita häiriöistä
 • - Voit seurata sovelluksesta palautteesi käsittelyä

 

Fintraffic Mobiilin käyttöönoton myötä vanha Liikennetilanne-sovellus poistuu käytöstä. Liikennetilanteen verkkoversio jatkaa toimintaansa normaalisti.