Ducati Diavel for Bentley

Ducati Diavel for Bentley

Ducati Diavel for Bentley'tä rakennetaan 500 kappaletta. Se on saanut inspiraationsa Bentley Batur -mallista ja valmistetaan Ducati Diavel V4:n pohjalle.

Lisäksi valmistetaan 50 kappaletta Ducati Diavel for Bentley Mulliner -mallia. Se on tarkoitettu niille asiakkaille, joilla jo ennestään on Bentley, ja jotka haluavat Ducatiinsa ominaisuuksia, jotka vastaavat heidän omaa autoaan ja samalla saavat entistä ainutlaatuisemman moottoripyörän.

Ducati Diavel for Bentley ja Bentley Batur.

Ducati Diavel for Bentley ja Bentley Batur.

Ducati Diavel for Bentley on ensimmäinen näiden kahden tuotemerkin välisen yhteistyön hedelmä. Ducati on aiemmin tosin valmistanut erikoismalleja omistajansa Volkswagen-konsernin Lamborghini-brändille. Pyörä julkistettiin perjantaina 8. joulukuuta Art Basel -viikon yhteydessä Miami Beachilla.

Centro Stile Ducati on rakentanut Bentley-mallinsa – luonnollisesti yhteistyössä Bentleyn muotoiluosaston kanssa – tehokkaan Diavel V4 -mallin pohjalle ja integroinut siihen monia Bentley Baturista peräisin olevia tyylielementtejä. Batur on itsessään rajoitetun valmistuserän käsintehty malli. Scarab Green väritys on peräisin Bentley Mullinerin paletista.

Ducati Diavel for Bentley

Ducati Diavel for Bentley

Diavelin ilmettä on uusittu Baturista otettujen vaikutteiden avulla: taotut vanteet, jotka on suunniteltu ja luotu tätä mallia varten, heijastavat auton vanteiden muotoja ja on maalattu Dark Titanium Satin värityksellä.

Ilman sisäänottoaukot heijastavat yhtä Baturin tunnistettavimmista elementeistä, etugrilliä, jäähdyttimen säleikköä. Etulokasuoja, kate ja tankin yläpuolinen näkymä kopioivat auton etuosan piirteitä. Yksiosaisen takaistuimen (voidaan valita myös kahdenistuttava versio) muotoiluun on otettu monia tyylivaikutteita autosta.

Ducati Diavel for Bentley

Ducati Diavel for Bentley: istuin on mustaa Alcantaraa ja tikkaus punaisella, kuten Bentley Baturissakin.

Monet pyörän kateosien komponenteista on tehty korkealaatuisesta hiilikuidusta; esimerkiksi lokasuojat, ajovalokotelo, moottorin, pakoputkiston ja jäähdyttimen suoja, peräosa ym.

Kuljettajan istuin on mustaa Alcantaraa ja saanut innoituksensa auton sisustuksesta. Tekstuuri on sama kuin Baturin istuimissa ja Bentleyn logo on kirjattu istuimen takaosaan. Kaksoispakoputkiston äänenvaimentimet lämpösuojineen on suunniteltu uudelleen sopiviksi pyörän uusiin linjoihin.

Ducati Diavel for Bentley

Ducati Diavel for Bentley

Batur on Bentleyn tehokkain tuotantoauto koskaan. Siinä on 740 hevosvoiman kaksoisturbolla varustettu W 12 -moottori, ja autoa rakennetaan vain 18 kappaletta. Auton veistosmainen ulkomuoto paljastaa myös Bentleyn uuden designin DNA:n. Kaikkien 18 Baturin korin rakentaa käsin legendaarinen Bentleyn omistama Mulliner, maailman vanhin korinrakentaja. 

50 kappaletta Diavel for Bentley Mulliners -erikoiserää on tarkoitettu olemassaoleville Bentleyn asiakkaille, jotka suoraan yhteistyössä Centro Stile Ducatin kanssa voivat konfiguroida Diavel for Bentley Mullinerinsa istuimen, jarrusatuloiden, hiilikuituosien ja vanteiden eri värivaihtoehdoilla. He voivat valita saman värin pyöriinsä kuin mitä heidän autonsa on.

Ducati Diavel for Bentley

Ducati Diavel for Bentley

Diavel for Bentley mukana tulee pyörän autenttisuustodistus, matkustajan istuin sekä moottoripyörän peite. Mittaristosta löytyy luonnollisesti virrat kytkettäessä erikoisanimaatio. Pyörät toimitetaan eksklusiivisessa puisessa pakkauksessa.

Saatavilla on myös Diavel for Bentleyn omistajille varattu Capsule Collection. Se mahdollistaa onnellisten omistajien somistautuvan ajaessaan tätä varten valmistettuun avokypärään ja tekniseen ajotakkiin. Ne on varustettu pyörän väritystä heijastavalla värityksellä.

Ducati Diavel for Bentley

Ducati Diavel for Bentley ja Bentley Batur.

Diavel for Bentley'ssä on 1,158 cc V4 Granturismo -moottori 168 hevosvoiman tehoineen ja isoine vääntöineen. Pyörä itsessään on kevyt ja kompakti.

Aiheesta aiemmin:

LAUANTAI 3.9.2022 08:19

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini – äärimmäinen superpyörä Huracán STO:n omistajille – katso kuvagalleria

TORSTAI 26.11.2020 10:34

Sykähdyttävä Ducatin erikoismalli: Diavel 1260 Lamborghini, inspiroijana mykistävä Lamborghini Siàn FKP 37