Yhdessä vanhemman veljensä Benin kanssa Birchallit ovat ottaneet kaikkiaan 14 TT-ajojen voittoa ja olleet dominoivia kolmella pyörällä kautta koko viime vuosikymmenen. Mansaarella he ovat voittaneet jokaisen yksittäisen lähdön, jonka maaliin asti ovat päässeet, vuoden 2013 jälkeen.

Tänä aikana he ovat samalla kirjoittaneet uusiksi nopeusennätyksiä, ajaen nimiinsä ensimmäiset koskaan sivuvaunulla 117, 118, 119 ja 120 mailin vauhdilla ajetut Mansaaren radan keskinopeusennätykset. Viimeisin ennätys tuli aiemmin viime kesänä Mansaaren sivuvaunukisojen satavuotisvuonna, nopeudella 120.645mph, mikä vastaa 194,16 km/h keskinopeutta.

Lisäksi Tom on ollut neljä kertaa voittamassa sivuvaunumoottoripyörien maailmanmestaruuden ja Britannian mestaruuden.

Tom Birchall: 

"Tämä ei ole ollut millään mittarille helppo päätös, mutta siitä on nyt 20 vuotta, kun ensi kerran asetuin Benin kyytiin sivuvaunuun, ja 10 vuotta, kun voitimme ensi kertaa Mansaaren ajon. Se oli jotain, mistä unelmoimme lapsina, kun tapasimme tulla lomallamme katsomaan kisaa. Ja saavutettuamme sen, mitä olemme saavuttaneet ja rikottuamme tuon 120 mph rajan tänä vuonna, ajoitus tuntuu niin oikealta kuin mahdollista."

"TT-ajot ovat urani huippukohta, ja vaikka siihen meneekin vain pari viikkoa vuodesta, se vaatii paljon uhrauksia ja raakaa työtä vuoden ympäri päästä tasolle, joka mahdollistaa sen, että pystymme suoriutumaan kovemmin ja kovemmin.

Tuntuu siltä, että on aika ottaa tauko tästä syklistä, ja aloittaa uusi luku elämässä, mutta Ben tietää, että olen aina mukana auttamassa kaikin mahdollisin tavoin, että Birchallin nimi pysyy huipulla.

Lista niistä ihmisistä, joita kiittää on liian pitkä, mutta haluaisin antaa erikoismaininnan niille järjestyshenkilöille ja lääkintähenkilökunnalle ja huikeille TT-faneille, jotka ovat tehneet kilpailemisen Saarella niin erityiseksi minulle. Se on ollut etuoikeus ja kunnia. Olen aina rakastanut sitä, ja olen paikalla 2024 joko osana tiimiä, tai oluen äärellä tien sivussa kannustamassa Beniä."

Ben Birchall:

"Voin vain kiittää häntä siitä, mitä hän on tehnyt. Kilpaileminen yhdessä on ollut elämäntapamme niin pitkään, että sen on ottanut ikään kuin itsestäänselvyytenä. Vasta nyt, kun Tom päätti astua sivuun, olen kyennyt arvostamaan sitä, miten uskomaton ura hänellä on ollut."

Ben on vahvistanut, että hän ajaa uuden purkkarin kanssa 2024, kun hän yrittää saavuttaa ennätystä Mansaaren sivuvaunukisojen voiton määrässä. Titteli kuuluu tällä hetkellä Dave Molyneux'lle, joka on voittanut kisan 17 kertaa. Uuden kyytiläisen nimi paljastetaan vuodenvaihteen jälkeen.

"Tulee tuntumaan täysin erilaiselta ja ottamaan aikaa tottua kisaamaan ilman häntä, mutta olen silti edelleen täysin sitoutunut kisaamiseen ja aloitan uuden ja jännittävän vaiheen."

"Tämä on aidosti ollut matka: kisaamista ympäri maailman plus myös kaikki pyörien kehitystyö, jota ihmiset eivät näe. Mikään siitä ei olisi ollut mahdollista ilman Tomia. Olemme tehneet historiaa, ja saada tehdä se yhdessä veljeni kanssa on tehnyt siitä vielä erityisempää."