Kawasaki on työstämässä pienemmän katuadventurepyöränsä Versys 650:n hybridiversiota. Mallinimeksi tullee Versys 7 Hybrid, mikäli nimeämisessä noudatetaan samaa tapaa kuin kahden rinnakkaismallin osalta.

Patenttikuvien perusteella näyttää siltä, että mallin ulkonäkö myötäilee Versys 650:n vastaavaa: puolikate, yksiosainen istuin ja muhkea polttoainetankki.

Voimalinja lienee sama kuin merkin muissakin hybrideissä, nestejäähdytteisen 451 cm3 nelitahtisen rinnakkais-twinin ja sähkömoottorin plus akun yhdistelmä. Bensiinimoottorin ja sähkömoottorin yhteisteho on 43,5 kW, ja sitä voidaan hetkellisesti nostaa E-boost-toiminnon avulla 51,5 kilowattiin, 69 hevosvoimaan. Maksimivääntö on 60 Nm. Sähkömoottorin tuoma hyöty näkyy siinä, että maksimivääntö on käytössä jo 2800 kierroksella minuutissa.

Kawasaki Z 7 Hybrid.

Kawasaki Z 7 Hybrid.

Patenttikuvien perusteella hybiridi-Versys ei ole niin adventurepainotteinen, kuin vaikkapa Hondan, Suzukin ja Yamahan vastaavat bensamallit, vaan enemmän asvaltille tarkoitettu. Etuteleskoopin liikerata ja maavara vaikuttavat maltillisilta, mutta mitään varmaahan näistä ei voi sanoa, ennen kuin lopullinen versio tulee näytille.

Versys Hybrid 7:ssa on trellisputkirunko, johon mahtuvat sekä bensiinimoottori että 9 kilowatin ajomoottori. Litiumioniakun jännite on 48 volttia.

Toisaalta voisi ajatella, että kahden moottorin ja lisäakun olemassaolo tekevät pyörästä painavamman kuin pelkät polttomoottoriset kilpakumppaninsa.

Toisaalta hybridissä on paljonkin järkeä. Sähköistä voimalinjaa ajomoottorina hyödynnettäessä polttoaineenkulutus pienenee ja luvassa on pidempi matka tankillisella sekä pienemmät polttoainekulut.

Kawasaki ei ole vahvistanut hybiridi-Versyksen tuloa, mutta varmaankin ensi marraskuussa EICMA-messuilla Milanossa viisastumme.

Lähde: Topspeed.

Kawasaki Ninja 7 Hybrid.

Kawasaki Ninja 7 Hybrid.

Aiheesta aiemmin:

KESKIVIIKKO 22.11.2023 12:39

Japanilaisvalmistaja tuplasi hybridiprätkätarjontansa Z 7 Hybrid -mallilla

SUNNUNTAI 8.10.2023 12:01

Kawasakin hybridimoottoripyörä valmis valloittamaan maailmaa: tältä näyttää Ninja 7 Hybrid

MAANANTAI 2.10.2023 13:56

Kawasakin vuosimallin 2024 sähkökevarit ovat tässä: Ninja e-1 ja Z e-1