Karttapalvelun tuore versio julkistettiin lauantaina MotoGoLocon blogissa. Samalla siinä kerrottiin, että Ride Magazine on valinnut MotoGoLocon kartat ensisijaiseksi reittisuunnitteluvälineekseen sekä samalla työkaluksi näyttääkseen kiinnostuneille koko ajan kasvavan reittikartastonsa.

MotoGoLocon karrtoja käyttäen voit katsoa, muokata ja jakaa reittejä, tulostaa ne käännös-käännökseltä -ohjeineen, ladata ne GPX / ITN -tiedostoina satelliittinavigaattoreihinne, sekä niille, jotka käyttävät TomTomia tai Garminia suoraan navigaattoreihin reitteinä.

Palvelu sisältää myös ympäri maailmaa sijoittuvien klassisten mp-reittien kokoelman, joka kasvaa ja laajenee jatkuvasti. Lisäksi siinä on "etsi reitti" -toiminto, jonka avulla löydät joko itse tai jonkun muun suunnitteleman reitin. Käyttöliittymästä selviävät reitin pituus ja tien viehätyksen syyt.

Valmiitten reittien varrelta löytyy tietoja ja kuvia.

Kartan avulla voi myös löytää sopivat majoituspaikat sekä tietoja nähtävyyksistä reitin varrelta.

Mahdollista on myös jakaa reittejä vain tietylle haluamallesi ryhmälle. Reittivalikoima näytti olevan vielä suppea muualle kuin Iso-Britannian alueelle, mutta toivottavasti palvelu monipuolistuu käyttäjien määrän kasvun myötä. Toisaalta vastaavia palveluita on muitakin, joten varmasti yksi haaste on kasvaa kansallisen tason palvelusta aidosti kansainväliseksi.

Suoraan karttasivustolle ja sen palveluihin pääsette tästä. Jutun aloituskuvassa karttapalvelun kotisivu.