Rico Salmela osallistuu tänä vuonna Moto3 JuniorGP -sarjaan Jakob Rosenthalierin ja Leo Rammerstoferin tallitoverina Liqui Moly Husqvarna Intact GP Junior Teamissa.

Viime vuonna 15-vuotias Rico Salmela hankki kisakokemusta kansainvälisellä tasolla European Talent Cup'issa ja Red Bull MotoGP Rookies Cup'issa, joissa molemmissa hän päätyi yleispisteissä neljänneksi. Vahva suorituskyky ja aggressiivinen ajotapa ovat herättäneen suurta kiinnostusta.

Memmingenissä vaikuttavan kisatallin junioritoiminnasta vastaavat tiedottivat sopimuksen allekirjoittamisesta lupaavan nuoren suomalaisen kanssa. Salmela nähdään tärkeänä uutena lisäyksenä tiimissä, joka ensi kertaa kilpailee kolmella kuljettajalla maailman tärkeimmässä juniorisarjassa.

Salmelan tiimikaverit ovat kokeneempia kovatasoisessa nuorten sarjassa. Kausi 2024 on jo kolmas 17-vuotiaalle Linzistä lähtöisin olevalle Jakob Rosenthalerille Intactin GP-väreissä. 19-vuotias niin ikään linziläinen Leo Rammerstorfer siirtyi viime kaudella Moto3-luokkaan. Molemmat ovat kehittyneet vakaasti.

FIM JuniorGP:n MM-sarjan avauskisa ajetaan huhtikuun puolivälissä Misanon radalla Italiassa. Kisakalenterissa on seitsemän tapahtumaa kaudella 2024. Liqui Moly Husqvarna Intact GP Junior Team aloittaa kisavalmistelut testeillä maaliskuussa.

Aki Ajo

Rico Salmelan ajovalmentaja.

"Olemme todella onnellisia siitä, että Ricon erittäin ammattimaisessa tallissa ottamassa ensi askeleitaan Moto3 Junioreiden MM-sarjassa. Vaikka Ricolla on jo pitkä kansainvälinen ura muissa sarjoissa, on erittäin tärkeää saada vahva ja kokenut tiimi taakseen tähän uuteen haasteeseen. Olemme vakuuttuneita, että Rico hyötyy Intact Junior Teamin kokemuksesta ja häntä kehitetään varovaisesti."

Rico Salmela

"Olen erittäin onnellinen voidessani kertoa, että olen osa Liqui Moly Husqvarna Intact GP Junior Teamia. Olen hyvin kiitollinen siitä, että minulle on annattu mahdollisuus liittyä yhteen paddockin parhaista tiimeistä. En malta odottaa voidakseni aloittaa kauden testaamisella ja ensi kisoja tavatakseni koko tiimin ensi kertaa ja oppiakseni tuntemaa jokaisen. Olen todella onnellinen ollessani osa tätä hienoa kisaperhettä. Suuri kiitos kaikille, jotka olette uskoneet minuun ja antaneet minulle tämän tilaisuuden. 2024 on ensimmäinen kauteni Moto3 luokassa, mutta olen varma, että pääsemme huipulle askel askeleelta."

Onnea toimituksen puolesta Ricolle hienosta virstanpylväästä. Odotamme mielenkiinnolla tulevia kisoja.