MP-messut ovat monen moottoripyöräintoilijan uuden kauden perinteinen avaus, joka tällä kertaa järjestetään 2.-4. helmikuuta. Viime vuonna kolmipäiväisillä moottoripyörämessuilla vieraili pyöräuutuuksia ja varusteita ihastelemassa sekä idoleitaan tapaamassa, oheistapahtumista nauttimassa ja nostalgiaakin fiilistelemässä 56 000 vierailijaa. Monet kilpatiimit ja -kuljettajat tuovat Helsingin Messukeskuksessa esiin toimintaansa. Näin on myös Eelis Viemerön kohdalla. Nuorukainen on Husqvarna-pyöränsä kanssa tavattavissa osastolla 6b92, samassa hallissa kuusi, mistä löytyy muun muassa Suomen Moottoriliitto. Viemerön osastolla on mahdollista tutustua Vantaan Moottorikerhon edustajaan sekä muun muassa Nils-voiteluaineiden laajaan ja laadukkaaseen tarjontaan.

- Kiva mennä taas MP-messuille. Olen käynyt siellä ennenkin. Siellä pääsee hyvin esiin, näkee kavereita, tapaa uusia ihmisiä ja saa katsella pyörätarjontaa. Minulle on tärkeää tuoda itseäni ja kisaamistani esiin sekä tarjota sponsoreilleni näkyvyyttä. Eikä haittaa, vaikka fanit tulisivat juttelemaan minulle, kuten viime syksynä Tampereen Supercrossissa. Kävivät pyytämässä nimmareita, mikä tuntui mukavalle, Viemerö juttelee hyväntuulisena.

Viemerö ajoi marraskuussa koronatauon jälkeen paluun Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen tehneessä Tampere Supercrossissa suomalaisjunioreiden luokassa kahtena iltana neljänneksi. Joulukuussa Viemerö voitti Etelä-Virossa sisäradalla Adrenalin Arena Cupin osakilpailussa avoimen luokan. Viime kauden varsinainen päätavoite oli menestyä 125-kuutioisilla pyörillä ajavien, 13-18-vuotiaiden kuljettajien MX125-luokassa, missä Viemerö kilpaili jo kolmatta kauttaan. Tuloksena oli kovatasoisessa luokassa SM-hopeaa.

- Minulla on sataprosenttinen panostus crossiin, mutta silti ei kannata vetää liian tosissaan. Ajamisen ja treenaamisen pitää olla hauskaa, ja niin minulla on ollutkin. Nyt talvella olen treenannut kuntoani koulun työharjoittelun aikana kolmena päivänä viikossa, muuten kuutena päivänä, lähinnä sisätiloissa salilla soutaen, juosten ja kuntopiiriä tehden. Käyn myös jonkin verran ajamassa lumicrossia. Teen kaiken tulevaa kisakautta ajatellen.

- Minulle jäi hyvä fiilis viime kaudesta. Kohokohta oli se, kun nousin SM-pistejohtoon Karkkilassa. Se tuntui makealta eikä tuonut paineita seuraavaan kisaan. Sarjan taso oli noussut aiemmasta ja tiesin myös mestaruuden lopulta voittaneen Kasimir Hinderssonin olevan kova. Olin aika varma, että hän saattaa tulla minusta sarjassa ohi, vaikka tietenkin taistelin mestaruudesta.

Lohjan Seudun Moottorikerhon Hinderssonin ja Vantaan Moottorikerhon Viemerön perässä MX125-luokan SM-pronssia nappasi Hyvinkään Moottorikerhon Onni Jaakonsaari. Viemerö pokkasi lisäksi aikuisten SM-kerhojoukkuekilpailussa vantaalaisten ryhmittymässä SM-pronssia Aleksi Jukolan ja Miro Sihvosen kanssa.

Tuttua ja uutta 2024

Viemerö jatkaa siis tänä vuonna 125-kuutioisella kaksitahtisella pyörällä, mikä on hänen iässään luonnollista. Toki hänen kokemuksellaan 250-kuutioinen nelitahtinen pyörä saattaisi jo kutsua, sillä se on monella kuljettajalla käytössä seuraavalla askelmalla, eli aikuisten SM-sarjan MX2-luokassa. Pyörämerkkinä Viemeröllä on kahdelta edelliseltä kaudelta tuttu Husqvarna, ja itse asiassa hän ajaa viime vuoden pyörillään. Tallista löytyy myös 250-kuutioinen nelitahtinen ”pikkunelari”, mutta siihen hän ei vielä todennäköisesti kokeiluja vakavammin aio siirtyä. Taustajoukoissa on tapahtunut sen verran muutosta, että MxNyberg-tiimi ei jatka enää niin sanotusti aikuisten kokoluokan pyörien parissa. Näin ollen Viemerö katsoo tulevaan omien tukijoidensa ja isänsä sekä perheensä vahvalla luotolla.

- Ei ollut aivan sataprosenttisen varmaa, että jatkan ”piikillä”. Tykkään kuitenkin kaksitahtisesta pyörästä ja MX125-luokassa minulla on omanikäisiäni vastuksia. Ajan koko SM-sarjan ja varmaan muitakin kisoja Suomessa. Lisäksi tavoitteena on osallistua joihinkin Euroopan mestaruussarjan osakisoihin. SM-sarjassa mestaruus olisi kiva, sillä minulla on jo useampi kakkos- ja kolmospaikka piikkiluokasta sekä aiemmin ”kassarilla” (85-kuutioinen), Viemerö kertaa.

Keudan (Keski-Uudenmaan Koulutuskuntayhtymä) ammatillisessa koulutuksessa Järvenpäässä syksyllä sähköalan opinnot aloittanut Viemerö on talvella suorittanut työharjoittelua Karkkilassa. Bussi- ja junamatkat venyttää päivää jopa 14-tuntiseksi, mutta hän kokee löytäneen alansa.

- Olen ollut asentamassa lamppuja, sähköjä, pistorasioita, ilmalämpöpumppua ynnä muuta sellaista. Työ on tuntunut kivalta ja omalta.

Motocrossin SM-kilpailukausi käynnistyy toukokuussa.