Tässä kysymyspatteri:

  • 1. Miksi tulit Mp-messuille ja monennetko messut?
  • 2. Mitä odotat tämänkertaisilta messuilta?
  • 3. Oletko hankkimassa messuilta prätkää tai varusteita?
  • 4. Mikä on suosikkiprätkämerkkisi

 

Ja tässä vastaukset:

Joonas, työkeikalla

Joonas.

Joonas.

1. Tämä jo kolmas kerta. Ja tällä kertaa olen vähän niinkuin töissä. Meillä ei ole omaa osastoa täällä, vaan edustan MyCashFlow verkkokauppa-alustaa, joten olen täällä enemmän myymässä.

2. Odotan paljon erilaisia esittelijöitä, jotta pääsen jututtamaan näitä yrittäjiä ja kertomaan, mitä teemme ja miten toimimme.

3. En tiedä, tällä hetkellä minulla ei enää ole moottoripyörää, mutta tilanne saattaa muuttua. Viimeeksi minulla oli Buell.

4. Amerikkalaisen prätkät kiinnostavat. Jos nyt ostaisin pyörän, se todennäköisesti olisi Harley-Davidson. 

Timo Havimo, perinnettä ylläpitämässä

Timo Havimo.

Timo Havimo.

1. Minulla on ollut moottoripyörä jo vuodesta 1999 lähtien. Tämä on jo noin 20 kerta, kun olen mukana. Perinne ja mielenkiinto tuovat tänne.

2. Minulla ei ole mitään ennakko-odotuksia sen suhteen. Mitä nyt mielenkiintoista tulee vastaan. Viime vuonna tuli ostettua moottoripyörä, Honda Gold Wing 1800.

3. Kun on tuo vuoden vanha pyörä, jolla on ajettu vasta 12 000, niin pyörää ei tarvi ostaa. Jos takalaukun sisäpussin saan ostettua, niin se lähtee matkaan.

4. Honda on ainoa tämmöinen suosikkimerkki. Minusta ei Harrikkamiestä saa tekemälläkään.

Vesa Östberg, VIP-reissulla

Vesa Östberg.

Vesa Östberg.

1. Olen käynyt Mp-messuilla yli viisi, mutta alle kymmenen kertaa. Aina kiinnostaa käydä katsomassa, mitä uutta täällä on nähtävillä. Minulla kävi vielä tänä vuonna niin hyvä tuuri, että voitin VIP-lipun oman moottoripyöräkerhomme ( Beach Riders Kalajoki ) arvonnasta, joten reissu hotelleineen, matkoineen ja lippuineen on minulle ilmainen.

2. Tulin avoimin mielin katsomaan, mitä uutuuksia on tarjolla, onhan tämä legendaarinen juttu. Rouva on mukana ekaa kertaa.

3. Ei oikeastaan, ei ole tarvetta. Minulla on hyvä BMW K 1600 GTL tallissa odottamassa, että tulisi kesä. Olemme paljon reissanneet sillä. Kesälomamatkat olemme suurin piirtein tehneet sillä ja kiertäneet Eurooppaa yhden tuttavapariskunnan kanssa. Pyörällä on ajettu noin 80 000 km, eli se on kohta sisäänajettu.

4. Kyllä se BMW on. Minulla on oliut japanilaisia, kuten Suzuki ja Yamahan FJR 1300. Hyvä pyörä sekin, mutta kyllä tämä on vielä kulinaristisempi versio. Tehty pitkille matkoille.

Annika Kivistö, oppilasjoukon kanssa matkassa

Annika Kivistö.

Annika Kivistö.

1. Nämä ovat ensimmäiset messuni. Olemme matkassa 54 hengen oppilasryhmän kanssa. He ovat vihitiläisiä yläasteen kahdeksasluokkalaisia. Yhdellä oppilaista on mönkkäri näytillä täällä messuilla. Aloimme jutella asiasta pari viikkoa sitten, ja syntyi ajatus, että olisi kiva mennä yhdessä mp-messuille. Koulu oli sitä mieltä, että idea on hyvä, joten rahoituskin järjestyi.

Oppilaat tuntuvat käyvän tosi kuumana. Pääosa heistä on poikia, mutta mukana on myös tyttöjä. Kodeista on tullut kiitoksia siitä, että järjestetään kerrankin nuorisoa kiinnostavia asioita. Toivotaan, että tästä tulisi perinne, että pääsisimme joka vuosi jonkin vuosikerran kanssa tänne.

2. Odotan tosi paljon näkeväni millaista täällä on, ja mitä on esillä. Mietin myös työn puolesta sitä, mitä jatkossa voisi hyödyntää opetusmielessä. Monilla oppilaista on mönkkärit, osa tulee traktorilla kouluun ja heillä on myös mopoja. Oppilaista moni suuntaa ammattikoulun puolelle ja logistiikka- ja kuljetusalalle sekä autopuolelle. He ovat todella kohderyhmää.

3. En olisi uskonut, että ostaisin moottoripyörää, kun en koskaan ole ajanut sellaisella. Mutta nyt on uusi elämänvaihe menossa, ja vasta bussimatkalla tänne tuli mieleen, että sehän olisi mahdollista. Osa oppilaista on myös tullut katsomaan itselleen ajopeliä. Oppilas jää tänne, ja kotiväki tulee mukaan auttamaan valinnassa.

Minusta hienoa on, että koska tänne tulo oli vapaaehtoista, rikkoutuivat myös sukupuoliroolit ja nähtiin, että tyttöjäkin kiinnostavat prätkät.

4. Suosikkimerkkiä en tiedä. Menen katsomaan pyöriä avoimin silmin. Ihailen kyllä aina, kun niitä näen, hienon näköisiä ovat.