Lakot ja hankala taloudellinen tilanne varmaan huolestuttivat messujärjestäjiä ennen itse tapahtumaa. Eilinen varmaan helpotti tilannetta. Linja-auto- ja junaliikenteen lakosta huolimatta perjantain kävijämäärä oli yli 14 000 ja pudotusta edellisvuoteen oli vain viisi prosenttia. Lauantain sutinaa tuntuu riittävän, ja kävijöitä ovilla on entiseen malliin.

Tämäntyyppisiä kysymyksiä esitimme messukävijöille:

  • 1. Miksi tulit Mp-messuille ja monennetko messut?
  • 2. Mitä odotat tämänkertaisilta messuilta?
  • 3. Oletko hankkimassa messuilta prätkää tai varusteita?
  • 4. Mikä on suosikkiprätkämerkkisi

Jani Pennanen, Gixxerifani

Jani Pennanen.

Jani Pennanen.

1. Kiinnostaa uusimmat moottorivehkeet. Kymmenkunta kertaa on tullut käytyä messuilla.

2. Nimenomaan odotan, että mitä uutuuksia on tullut.

3. Varusteita; ajotakkia ehkä housuja tai kenkiä, kaikki kiinnostaa. Varusteissa minulla ei ole mitään suosikkimerkkiä. Mikä miellyttää omaa silmää.

4 Suzuki on suosikkiprätkämerkkini. Omasta takaa löytyy 1000 cc Gixxeri. On istunut hanskaan sen verran hyvin, että sillä sitä on mentävä.

Kalle Kaunisto, ajotakkiostoksilla

Kalle Kaunisto.

Kalle Kaunisto.

1. Toistakymmentä kertaa pitkästi. Olen käynyt aikanaan jo 70-luvulla. Silloin tapahtuma oli eri paikassa. Tulin osaltaan ajotakin takia. Poikani on myös tulossa messuille, ostaa moottoripyörän, ja tuli valkkaamaan väriä. On hankkimassa Hondan CB500X-matkaenduroa.

2. Touring Finlandin osastolla varmaan ainakin käyn, koska olen jäsenenä siellä. Lisäksi odotan näkeväni hyviä matkatärppejä, kun kaverin kanssa ollaan menossa Lofooteille kesällä. Ja kyllähän sitä aina katselee uusia pyöriä...

3. Tulin jo ostaneeksi Hanxin gore-ajotakin. Vanha Rukan takki tuli tiensä päähän, ja tuo irtosi 20 % Touring Finlandia -alennuksella. 

4. Suosikkimerkkiä? Hondaa mulla on ollut, ja Yamahakin, mutta Honda on toiminut aina hyvin. Tosin suosikkimerkki ei ole mitenkään kiveen hakattu. Se, että kyse on matkapyörämallista, kiinnostaa enemmän, ei niinkään matkaenduro. 

Jaakko Salmela, Super Duke -mies

Jaakko Salmela.

Jaakko Salmela.

1. Tämä on perinteinen kevään aloitus. Olen nyt 36 vuotias ja käynyt täällä 20 vuoden ajan. Isä on käynyt aina, ja jossain kohtaa alkoi ottaa myös minut ja pikkuveljen mukaansa. Tällä kertaa olen matkassa isän ja appiukon kanssa, pikkuveli ei päässyt. Tästä alkaa aina ajokauden odotus.

2. Ei minulla muuten mitään hirveitä odotuksia ole, mutta jos sattuu löytymään tosi hyvä kypärätarjous, niin siihen saatan tarttua. Ja sitten täytyy tietysti käydä katsomassa KTM:n uusi 1390 Super Duke.

KTM:n osastolla toinen asia, mikä jännittää on se, että se otti KTM-edustuksen pois Moto-Keitaalta. Osastolta puuttuu muutama hyvin uskottava naama, joten miten Loukko, nykyinen KTM:n Tampereen edustaja hoitaa asiat? Moto-Keidas aina ollut yhtä kuin KTM, ja sen palvelu on ollut todella merkittävä harrastajille.

3. Pyörää en ole ostamassa, kun ensi kesäksi ostin avoauton. En tiedä vielä, miten aika riittää kaikkeen. Minulla on KTM 990 Super Duke kotona ja työtilat. Siellä voin talvena aikana modailla sitä. Joka talvi tuntuu tuovan pieniä muutoksia.

4. Ai suosikkimerkki? KTM.

Elena, 18 Wheels

Elena.

Elena.

1. Tulin ihan töihin tänne. Edustan 18 Wheels -startupia. Kehitämme 18-pyöräistä ajoneuvoa, joka soveltuu paikkoihin, missä maahan kohdistuvan pintapaineen pitäisi olla mahdollisimman pieni: ympäristön kannalta herkkiin paikkoihin, luontomatkailuun ja maatilakäyttöön. Tämä on neljäs kertani messuilla.

2. Toivon löytäväni sopivia yhteisöjä ja ihmisiä, joille voin esitellä tätä ajoneuvomme prototyyppiä.

3. Odotan näkeväni Vespan erään tietyn mallin. Näin sen ensi kerran viime vuonna täällä messuilla, ja se valloitti sydämeni kerralla. Jonain päivänä toivon voivani hankkia sellaisen.

4. Ai suosikkiprätkäni? Vespa ilman muuta.