Tilaisuuden järjestää Seinäjoen Moottoripyöräkerho, ja tapahtuman puuhamiehenä toimii totuttuun tapaan Timo Palmi. Kysäisimme mieheltä, miksi tapahtumaan kannattaisi osallistua.

– Näytteilleasettajia on tapahtumassa kaikkian noin 60, joten jokaiselle pitäisi olla jotain nähtävää, Timo Palmi kertoo. – Rakennettuja pyöriä on kolmisenkymmentä; customeita, choppereita ja bobbereita. Kaikilla on oma sarjansa, ja palkitsemme koko kisan kolme parasta sekä yleisön suosikin.

– Mukana on myös moottoripyöräkerhoja, joten prätkiä on muutenkin nähtävillä. Kerhoja ovat mm. MC Preacher, Easy Riders, Gospel Riders ja Oilhill MC sekä Lakeuren Huimapäät, joten paikalla on historic-pyöriäkin.

Ja hienoa kyllä, paikalla on myös Upi's Garage Vaasasta.

Toivottavasti Upilla on myös rakentamiaan makeita pyöriä mukana. Mitä muuta tarjontaa tapahtumassa on?

Näyttelyvastaava Timo Palmi uskoo tapahtuman tarjoavan jokaiselle jotakin.

Näyttelyvastaava Timo Palmi uskoo tapahtuman tarjoavan jokaiselle jotakin.

– Sähköpolkupyörät ovat tällä hetkellä kova sana, joten kaikki seinäjokiset e-bike-myyjät ovat paikalla: Cyckli, Elite-Bike ja Lakeus-Sport. Uutta on se, että mönkijät ovat mukana tapahtumassa, samoin niiden osa- ja tarvikemyynti sekä huoltopalvelut.

– Erikoisempaa settiä ovat ilmailukerho Ähtärin Ilmailijat, jotka lupasivat tuoda lentokoneen paikalle sekä Seinäjoen lennokkikerho.

Cisse Häkkisen Harrikka

– Ja se täytyy muistaa, että näytille tulee Hurriganes-yhtyeen basistin, nuorena kuolleen Cisse Häkkisen, Harley-Davidson. Pyörä asustaa nykyään Ähtärissä, ja sen nykyinen omistaja tuo prätkän messuille, Palmi muistuttaa.

Cisse Häkkiselle kuulunut Harrikka on vuosimallia 1952. Kyseessä on yksi neljästä Harley-Davidsonista, jotka saapuivat Suomeen Helsingin olympialaisten alla vuonna 1952. Se on siis palanen suomaisen rock-musiikin ja myös prätkäkulttuurin historiaa. Pyörä oli välillä nähtävänä Suomen Moottoripyörämuseon näyttelyssä Lahdessa, ennen kuin se löysi paikkansa Ähtäristä.

Cisse Häkkisen aikanaan omistama Harley-Davidson vm 1952.

Cisse Häkkisen aikanaan omistama Harley-Davidson vm 1952.

– Ja erikseen pitää muistuttaa, että paikalla on myös Seinäjoen Moottorikerho omalla osastollaan, jossa esitellään kerhon speedway- ja juniorispeedway-toimintaa. Osastolla on myös tuore jääspeedwayn Suomen Mestari Aki Ala-Riihimäki pyöränsä kanssa. Kiinnostuneille voin kertoa, että kesällä pääsevät radalla speedwaytä kokeilemaan halukkaat sekä junnut että aikuiset, itsekin speedwaystä kiinnostunut Palmi vinkkaa.

– Circus Moodi vastaa tankotanssiesityksistä ja Jonna Shemeikka on paikalla tekemässä stailauksia niitä haluaville, lisäksi on korumyyntiä, tatuointia sekä ruokaa, juomaa ja metrilakua. Jokaiselle siis jotakin, Palmi korostaa. – Unohtamatta sitä, että  Moottoripyöräpoliisin edustajat ovat mukana tapahtumassa pyörineen.

Jokaiselle jotain linjaa vahvistavat myös mopopojat mopoineen.

Motorbike Show Seinäjoki Areenan B-hallissa 9.-10.3.2024 lauantaina 10-17 ja sunnuntaina 10-16. Lippujen hinta on 20 € per päivä, ja alle 15-vuotiat pääsevät sisään ilmaiseksi. Tapahtumapaikan osoite on: Seinäjoki Areena, B-Halli, Kirkkokatu 23, 60220 Seinäjoki.