Nämä yksinkertaiset ja vankat työmatkapyörät vastaavat miltei kolmanneksesta kaikesta kaksipyöräisten myynnistä Intiassa. Intia on köyhä maa ja sen tuloerot ovat suuria. Ihmiset käyttävät moottoripyöriä työmatka- ja muuhun asia-ajoon ymmärrettävistä syistä johtuen.

Meilläkin menekki olisi taatusti toisenlainen, jos peruskevareiden hinnat lähtisivät samalta tasolta. Toki meillä pyörässä pitää olla EU 5 -säädökset täyttävä moottori, ABS-levyjarrut ja sähkökäynnistys, mitä useimmissa noista pyöristä ei ole, mutta nostaisivatko ne lopulta hintaa niin paljon?

Esimerkiksi 661 euron kevytmoottoripyörän voisi ostaa kauppakassiksi tai kesäiseksi työmatkakulkineeksi. 

Ja sitten Intian tämän hetken viisi halvinta kevaria kalleimmasta halvimpaan AutoCar Indian mukaan:

5. Bajaj Platina 100, 759 €

Platina 100 on Bajaj Auton edullisin prätkämalli. Sen moottori on 102 cm3 kokoinen, ja se on listan ainoa ei ruiskutuksella, vaan sähköisellä kaasuttimella varustettu moottori. Tehoa on tarjolla 7,9 hv ja vääntöä 8,3 Nm. Erikoisuutena päivänvaloledit.

4. Honda Shine 100, 726 €

Honda Shine 100.

Honda Shine 100.

Shine 100 on listan uusin tulokas, ja varsin yksinkertainen ominaisuuksiltaa, mutta siinä on kuitenkin automaattiryyppy, ja turvaominaisuutena sivuseisontatuki, joka katkaisee virran, jos se on alhaalla ja vaihde pannaan päälle. Moottori on tilavuudeltaan 99,7 cm3 ja tehoa pukkaa 7,61 hv ja vääntöä 8,05 Nm. Pyörässä on starttimoottori, joten se on edukkain startilla varustettu malli maassa.

3. TVS Sport, 688 - 782 €

TVS Sport.

TVS Sport.

Moottori on "luokkaa" suurempi kuin muilla listan pyörillä, 109,77 cm3, mutta silti malli on Intian kolmanneksi halvin. Tai sen perusmalli on. Siinä on potkukäynnistys, starttimoottorilla varustetut alkavat 782 eurosta. Tehoa 8,3 hv ja vääntöä 8,7 Nm.

2. Hero HF Deluxe, 671 - 769 €

Hero HF Deluxe.

Hero HF Deluxe.

Hero MotoCorp on kiistaton markkinajohtaja 100-kuutioisten luokassa kiitos suositun HF Deluxe -mallin menestyksen. 97 cm3 moottori on teholtaan 8 hv ja väännöltään 8,05 Nm. Halvempi hinta kuuluu potkukäynnisteiselle mallille, kalliimpi sähkökäynnisteiselle versiolle.

1. Hero HF 100, 661 €

Intian halvin kevari, Hero HF.

Intian halvin kevari, Hero HF.

Pyhä yksinkertaisuus mahdollistaa sen, että Heron HF 100 -malli on Intian halvin. Siinä on sama moottori kuin HF Deluxe-mallissa, mutta ilman ylimääräisiä teknisiä kilkkeitä. Ja arvasitte oikein, siinä on potkustartti.

Näillä varmasti ajelisi muutaman kymmenenkin kilometrin päivittäin töihin tai kouluun, ja tuskin polttoaineenkulutuskaan olisi päätä huimaava.