Free Map Tools on mielenkiintoinen työkalu sikälikin, että se hyödyntää Googlen karttapalvelua, joten käytettävissä oleva tieto on mahdollisimman ajantasaista ja tarkkaa.

Päivämatkoja etsimässä

Free Map Tools tarjoaa monia muitakin palveluja, mutta jos lähdetään selvittämään päivä- tai muita ajomatkoja, niin valitaan How Far Can I Travel -toiminto. Sen jälkeen valitaan mittayksikkö ja annetaan lähtöpiste, esimerkiksi kaupunki. Seuraavaksi arvioitu keskimääräinen matkanopeus ja matkaan käytettävissä oleva aika. Jos arvioit, että haluat ajaa vaikka kuusi tuntia yhtenä kokonaisena ajopäivänä, merkitset sen ohjelmistoon.

Toinen vaihtoehto on antaa kilometriarvio siitä, miten monta kilometriä haluat matkata yhden päivän mittaan. Jos päätät, että haluat ajaa vaikkapa vain 300 km / päivä, niin käytä tätä optiota.

Seuraava muuttuja on se, miten täsmällisesti ohjelma arvioi kuljettavan matkan, sen jälkeen valitaan vältelläänkö valtaväyliä vai ei, ja sitten näytetäänkö Googlen mittapisteet kartalla. Lopuksi valitaan, ollaanko matkassa kävellen vai ajamalla, ja painetaan sen jälkeen Search-nappia, jonka jälkeen ohjelmisto käsittelee valitut kriteeritä ja piirtää vastauksen kartalle. Tässä kohtaa ohjelmaa vaivaa lievä sinänsä ymmärrettävä hitaus, joten kannattaa asettua rauhassa pohtimaan matkantekoa. Vastauksen jälkeen on helppo valita suunta ja paikkakunta, mistä jatkaa eteenpäin.

Ominaisuutta on helppo hyödyntää vaikkapa viikon mittaisen matkan suunnittelussa. Miten kauas ehdin ensimmäisenä päivänä 6 tunnin ajon jälkeen? Entä toisena matkapäivänä, jos haluankin ajaa vain 200 km? Kolmantena päivänä voisin ajaa 3 tuntia, mihin asti ehdin? Lähtöpisteet syötetään samaan karttanäkymään päivittäin ja joka päivän tietojen syötön jälkeen painetaa Search-painiketta, jolloin ohjelmisto piirtää kuvaa joka päivälle erikseen saman kartan päälle.

Jutun aloituskuvassa on näkyvissä alue, johon Etelä-Ranskassa sijaitsevasta Le Viganista ehtii ajaa tunnissa valtateitä vältellen. Tässä allaolevassa kuvassa lähtöpisteinä käytettiin ensin Hampuria, sitten suunnan mukaan valittuna Frankfurt am Mainia ja kolmannelle ajopäivälle Geneveä Sveitsissä. Muuten päivien syöttötiedot olivat samat: ajoaika 6 tuntia, ei haluttu ajaa valtateitä pitkin ja keskinopeus 80 km / h.

Kuvan optiot: 6 tunnin ajomatka ei-valtateitä pitkin. Lähtöpisteet päivittäin: Hampuri, Frankfurt am Main ja Geneve.

Muut työkalut:

Free Map Tools sisältää monia muitakin työkaluja, mutta tässä mielenkiintoisimpia. Lisäksi ohjelmistossa on käytettävissä joitain maakohtaisia eirtyisominaisuuksia esimerkiksi USA:n ja Englannin osalta.

  • Draw Concentric Circles - voit piirtää kartalle samankeskisiä ympyröitä.
  • Elevation Finder - voit selvittää maastokohdan korkeuden.
  • Find Population on Map - määrittele alue, jonka jälkeen saat tietää sen väestömäärän.
  • Find Sunrise and Sunset Time at a Location - valitsemasi paikan auringonnousun ja -laskun ajat.
  • How Far Does Santa Have To Travel - miten pitkä matka Joulupukilla on kuljettavana kotiisi.
  • How Far Is It Between - nimeä kaksi pistettä maapallolla, saat selville niidenvälisen etäisyyden.
  • KML File Creator - Voit tallettaa KML (Keyhole Markup Language) -tiedostoja.
  • Map Tunnelling Tool - kaiva tunneli tismalleen toiselle puolen maapalloa, mihin tulet?
  • Save Route on Map - tallenna kartalle suunnittelemasi reitti
  • Time Zone Converter - muunna aikavyöhyke toiseksi