MV Agustan tiedotteessa Timur Sardarov kertoo, että viisivuotissuunnitelma Schirannalaisyrityksen elvyttämiseksi on menestyksekkäästi tulossa tiensä päähän. Hänen tehtävänään on ollut vahvistaa historiallisen italialaisen moottoripyörävalmistajan asemaa ja edistää sitä, vakauttaa sen taloudellista asemaa ja parantaa sekä tuotanto- että valmistusprosessien toimintaa sekä tuotteita. Samalla on pyritty varmistamaan työpaikkojen säilyminen Varesessa.

Kehitystyön fokus on ollut laadun ja luotettavuuden parantamisessa, ja se on tuottanut tulosta, mikä näkyy globaalina asiakaskunnan kasvuna. Sen seurauksena yritys on nyt saavuttamassa liikevoittoa ensi kerran moneen vuoteen. Yksin 2023 MV Agusta esitteli viisi uutta rajoitetun valmistuserän erikoismallia, jotka myytiin tunneissa julkistuksensa jälkeen. Lisäksi yritys perusti uuden jälleenmyyjäverkoston, mikä edelleen vahvisti brändin identiteettiä.

Uusi diileriverkosto tai sen laajentaminen tapahtui osana MV:n myyntiä Pierer Mobility AG:lle. Sen myötä KTM:n maahantuojat eri maissa alkoivat viime vuoden mittaan vastata MV:n maahantuonnista ja jakamisesta sekä kunkin maan diileriverkoston perustamisesta tai MV:n liittämisestä kunkin maan KTM-jälleenmyyjien valikoimiin.

Pierer Mobility AG:lle siirtyy MV:n pääomistus, mutta Sardarovin perheelle jää merkitsevä, 49,9 % osuus yrityksestä.

Kunhan yrityskauppa on saatettu loppuun, Pierer Mobility AG:n hallituksen jäsen Hubert Trunkenpolz, siirtyy MV:n pääjohtajaksi ja hallituksen puheenjohtajaksi. Timur Sardarov kuitenkin jatkaa hallituksen varapuheenjohtajana, brändilähettiläänä ja konsulttina.

– MV Agusta ilmentää intohimoa ja ainutlaatuista romantiikkaa, joka kiehtoi minua kokeneena yrittäjänä alusta alkaen. Henkilökohtainen haasteeni oli ohjata yritys ulos kriisistä kohti menestystä innovatiivisten liiketoimintastrategioiden, tiimin laajentamisen ja uusien tuotekehitysten avulla. On kunnia olla mukana muokkaamassa MV Agustan perintöä. Viimeisen viiden vuoden aikana sekä yritys että minä olemme kehittyneet merkittävästi. Yhteinen kasvumme on osoitus yhteisestä muutoksesta. Aikani MV Agustan kanssa on keskeinen luku elämässäni, täynnä molemminpuolisia iloja ja haasteita. Toimin edelleen omistautuneena varapuheenjohtajana, ja olen sitoutunut tukemaan yritystä ja sen jatkuvaa menestystä, Timur Sardarov totesi.

Pierer Mobility AG ottaa siis vastuun MV:n viemisestä seuraaviin haasteisiin. Uudet tuotantolinjat alkavat olla valmiit, ja MV:llä on alkamassa uusi, mahdollisesti paljon menestyksekkäämpi jakso: tuote ja tuotanto ovat kunnossa ja Pierer vahva, kaupallisesti menestyksekäs voima taustalla.

Aiheesta aiemmin:

SUNNUNTAI 14.1.2024 10:40

Moottoripyörävalmistajien Ferrari säilyttää eksklusiivisuutensa – myös tulevassa uudessa omistuksessa

PERJANTAI 22.12.2023 09:22

MV Agustalla kovaa panostusta tulevaan – yhteistyö KTM:n emoyhtiön kanssa kantaa

LAUANTAI 9.12.2023 11:19

Itävallasta kuuluu kummia: Kotarin, GasGasin ja Hussen tuotanto ja t&k-toiminta siirtymässä enenevässä määrin Kiinaan ja Intiaan

MAANANTAI 13.11.2023 08:01

Silmäkarkkia EICMA:ssa, MV Agustan vuoden 2024 Superveloce 1000 Serie Oro prototyyppi. Katso video

KESKIVIIKKO 8.11.2023 12:27

MV Agustan ensimmäinen adventuremalli tekee kunniaa nelinkertaiselle Dakar-voittajalle Edi Oriolille