Historian ensimmäinen American Car Show järjestettiin Tikkurilan jäähallissa toukokuussa 1978. Tämän vuoden näyttely on järjestyksessään neljäskymmenesviides. Viime keväänä tapahtuman kävijämäärä oli noin 40 000 henkeä.

”Jenkkiautoihin ja tapahtuman syntyhistoriaan viittaavasta nimestään huolimatta American Car Show edustaa tänä päivänä vain yhtä, tosin erittäin merkittävää osaa suuresta ajoneuvonäyttelystä. Näyttelyn monipuolisen sisällön kannalta yhtä tärkeitä ovat myös nuorison suosima Tuning Car Show, moottoripyöräharrastajien MC Heaven, nostalgian ystäville suunnattu Classic Car Show, raskaan sarjan kalustosta kiinnostuneiden Custom Truck Show, juniorimotoristeille suunniteltu Mopo Tuning ja moottoriurheilun ystäville tarkoitettu Motorsport. Drifting esittäytyy American Car Show’ssa tänä keväänä ennennäkemättömän voimallisesti, kun tapahtumassa on täysin uusi Drift World -näyttelyalue. Jenkkiautot ovat aina olleet toimintamme sydän ja sielu, mutta American Car Show -näyttely 2024 tarjoaa valtavan paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa,” tapahtuman järjestäjät vakuuttavat.

Mopo Tuning -osasto on tarkoitettu nuorille virtuooseille.

Mopo Tuning -osasto on tarkoitettu nuorille virtuooseille.

Tapahtuma on suunnattu kaikille, jotka arvostavat harrasteajoneuvojen ja moottoriurheilun monimuotoisuutta, laatua ja elämyksellisyyttä.

Classic Car Show 

Classic Car Show on yksi ajoneuvoharrastajien näyteikkunoista, jossa klassisten autojen kauneus ja tekniikka pääsevät oikeuksiinsa.

Klassisten autojen entisöinti on paljon enemmän kuin vain vanhojen autojen korjaamista; se on intohimo, joka yhdistää historiaa, tekniikkaa ja luovuutta.

Tämä ajoneuvoharrastamisen muoto kutsuu kokoon niin tekniikan taitajat kuin historian harrastajatkin. Heidän kokoontumisensa erilaisiin autonäyttelyihin luo ainutlaatuisen yhteisön, jossa jaetaan tietoa, taitoja ja tarinoita.

Jokainen entisöintiprojekti on kuin aikamatka, joka herättää henkiin menneiden aikojen muistot ja tekniset erikoisuudet.

Jokainen klassinen auto kertoo tarinan – aikakaudestaan, valmistustavastaan ja niistä ihmisistä, jotka ovat sitä aikojen saatossa käyttäneet. Entisöintiprojektit herättävät nämä tarinat henkiin, tuoden esiin autojen ainutlaatuiset ominaisuudet ja niiden historiallisen merkityksen.

Hieno Studebaker.

Muuta:

  • Lisätietoja: www.americancarshow.fi
  • Näyttelyn aukioloajat perjantai 29.3. - sunnuntai 31.3.: kello 10.00 – 18.00.
  • Ennakkoliput: Päivälippu, 1 päivä, 30€, 3 päivää, 40€. Nuorisolippu, 1 päivä, 15€ (7-15v). Perhelippu, 1 päivä, 80€ (2 aikuista + 2 nuorta)
  • Liput ovelta: Päivälippu, 1 päivä, 34€, 3 päivää, 44€. Nuorisolippu, 1 päivä, 19€ (7-15v). Lapset alle 7v ilmaiseksi huoltajan seurassa.
  • Liput myy Tiketti, www.tiketti.fi