Euroopan Parlamentti on nyt sopinut uusista ajokorttidirektiivin sääntöluonnoksista joissa lopulta todetaan, että on laillista vetää moottoripyörällä traileria. 

Kyse on FEMAn, Federation of European Motorcyclists' Associations'in eli eurooppalaisten moottoripyöräilijöiden etujärjestön, pitkäaikaisesta työstä asian ottamiseksi mukaan yleiseurooppalaiseen ajokorttilainsäädäntöön.

Euroopan Parlamentin ehdotuksessa todetaan, että luokkien AM, A1, A2 ja A ajoneuvoilla voi vetää traileria, jonka maksimi sallittu massa ei ylitä puolta vetävän laitteen kuormittamattomasta massasta.

AM-luokkaan kuuluu mm. 2 ja 3-pyöräisiä ajoneuvoja, joiden maksimiajonopeus ei ylitä 45 km/h. A1, A2 ja A -luokat taas ovat moottoripyöräluokkia kevytmoottoripyörästä täystehoiseen.

Selkeän yhtenäisen ja harmonisoimattoman lainsäädännön puute on tarkoittanut sitä, että tähän asti jokainen maa on laatinut omat säännöksensä trailerin vetämistä koskien. FEMA:n kokoama informaatio maakohtaisista nykyisistä säädöksistä ja rajoituksista löytyy sekä meidän sivuiltamme täältä että FEMA:n sivuilta täältä.

Ongelmana trailerin kanssa Euroopassa ajettaessa ovat eri maiden erilaiset painorajoitukset vaunun suhteen sekä millaisia maksiminopeuksia moottoripyörä-peräkärrykaksikolla voi ajaa. Pahimmillaan trailerin käyttö saattaa olla kiellettyä. 

Sääntöluonnokset EU:n ajokorttilainsäädännön uusimisen osalta ovat nyt Euroopan Parlamentin hyväksymiä. Lopullinen hyväksyntä mennee syksyyn eurovaalien jälkeiseen aikaan.

Lähde: FEMA.

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 27.11.2018 10:19

Peräkärry tuo tavaratilaa moottoripyörämatkalle, mutta Saksassa saat ajaa vain 60 km/h - tässä myös muut rajoitukset Euroopassa