Kilpailuun olivat päässeet karsinnan kautta kolme suomalaista luunkovaa pitkäpiikkisten käskijää: Aki Ala-Riihimäki, Heikki Huusko ja Max Koivula. Kaikilla kolmella kuluva kausi on ollut menestyksekäs, Ala-Riihimäki voitti Suomenmestaruuden Huuskon viedessä Pohjoismaiden mestaruuden nimiinsä, Max Koivulan ollessa molemmissa em. kisoissa hyvillä sijoituksilla.

Lauantaina suomalaiset näyttivät, että vauhtia löytyy. Kahdenkymmenen alkuerän jälkeen, piti oikein hieroa silmiä ja todeta, että kaksi suomalaisista ajaa MM-osakilpailun finaalissa; Aki Ala-Riihimäki ja Heikki Huusko, muut finaalikuskit olivat Ruotsin Martin Haarahiltunen ja Saksan Max Niedermaier.

Haarahiltunen otti puolustavana maailmanmestarina ohjat käsiinsä, Niedermairin seuratessa vanavedessä suomalaiset kannoillaan. Sitten tapahtui jotakin, minkä Haarahiltunen tulee muistamaan takuulla lopunikäänsä. Maalisuoralla hän käänsi päätään taakse, se ei olisi kannattanut missään nimessä, koska Niedermaier tuli kuin tuulenpuuska toiselta puolen ohi ja voitti finaalierän ja samalla ensimmäisen MM-osakilpailun. Huusko ajoi hienosti kolmannelle sijalle ja rikkoi pitkän mitalittoman putken suomalaisten osalta henkilökohtaisella tasolla MM-sarjassa. Ala-Riihimäki jäi finaalierässä neljänneksi.

Sunnuntaina oli toisen osakilpailun vuoro. Edelliseltä päivältä rohkaistuneena, saatettiin odottaa hyviä suorituksia kaikilta kolmelta kuljettajalta. Ala-Riihimäki ja Huusko ajoivat molemmat 12 pistettä alkueristä, Koivulan ajaessa 10 p. Äärimmäisen tasaisen kilpailun finaaliin tarvittiin juuri tuo edellä mainittu 12 pisteen saldo, joten Koivula jäi hienoista suorituksesta huolimatta ilman finaalipaikkaa.

Sen sijaan edellisen päivän tapaan, finaalissa olivat jälleen vastakkain Ala-Riihimäki, Huusko, Haarahiltunen ja Niedermaier.

Ensimmäisessä kaarteessa sitten tapahtui: Haarahiltunen ajautui poikki radan paaleihin, Huusko pääsi alta viimetipassa, mutta Ala-Riihimäki ajautui tilanteen seurauksena myös radalta ulos. Tuomari määräsi startin uusittavaksi kaikilla neljällä kuljettajalla.

Uusintastartissa mentiin takasuoraa pitkin järjestyksessä Haarahiltunen, Niedermaier, Ala-Riihimäki ja Huusko. Toisen kierroksen alkaessa Ala-Riihimäki kuittasi itselleen kärkipaikan ja ajoi sen jälkeen vakuuttavasti finaalin voittoon. Huusko ajoi kärkiporukan takana vielä ennen viimeistä suoraa, mutta kovalla puristuksella hän ohitti Niedermaierin ja toive, että kaksi suomalaista olisi podiumilla, oli tullut todeksi. Aki Ala-Riihimäki katkaisi MM-osakilpailun voitollaan pitkän voitottoman putken suomalaisten osalta, edellinen suomalainen voittaja MM-sarjassa oli Antti Aakko vuonna 2003.

MM-pistetaulukko on komeaa katseltavaa, Ala-Riihimäki on toisena 34 pisteellä, Huusko on neljäntenä 32 pisteellä ja Max Koivula sijalla 9, 18 pisteellä.

MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Hollannin Heerenveenissä, jossa ajetaan sarjan kaksi viimeistä osakilpailua.