Suomalais-eestiläinen sähkömoottoripyörien valmistaja Verge Motorcycles on nimetty Fast Companyn 10 innovatiivisimman kuljetusalan yrityksen listalle vuodelle 2024. Vergen sijoitus oli listalla yhdeksäs ja perusteeksi oli nimetty se, että yritys "on tehnyt sähkömoottoripyöristä uskomattoman coolin näköisiä".

Fast Company "nimeää listalleen yrityksiä, jotka ovat muokanneet teollisuutta ja kulttuuria innovaatioidensa kautta. Nämä organisaatiot asettavat uusia standardeja sekä saavuttavat merkittäviä virstanpylväitä kaikilla talouden aloilla", todetaan yrityksen tiedotteessa.

Vergen pääjohtaja Tuomo Lehtimäki oli otettu nimityksestä, ja totesi, että "meillä on jännittäviä uutisia kerrottavana hyvin pian".

Verge Motorcycles tunnetaan patentoidusta moottoriteknologiastaan, jossa sähkömoottori on sijoitettu takavanteen sisään perinteisen runkoon tai takanapaan sijoitettelun sijasta. Yritys myös julkisti viime marraskuussa pyörään uuden Starmatter-käyttöjärjestelmän, joka tuo ohjelmistopäivitykset, sensoriteknlogian, tekoälyn ja edistyneen käyttöliittymän moottoripyöräilyyn.

Lisäksi valmistaja kertoi CES-kuluttajaelektroniikkamessuilla tammikuussa päivittäneensä lippulaivamalliinsa Verge TS Ultraan Starmatter Vision -ominaisuuksia, jotka tuovat kameran ja tutkan myötä pyörään eräänlaisen näkökyvyn.

Fast Companyn toimittajat ja kirjoittajat identifioivat yrityksiä, jotka vievät kehitystä eteenpäin eri puolilla maailmaa ja eri toimialoilla arvioiden tuhansia ehdotuksia kilpailukykyisen hakuprosessin avulla. Tuloksena on maapallon yli ulottuva opas tämän päivän innovaatioihin varhaisen vaiheen startup-yrityksistä maailman arvokkaimpiin yrityksiin.

Fast Companyn päätoimittaja Brendan Vaughan näki teknologiassa vuodelta 2023 kaksi supertrendiä: toinen niistä oli keinoälyn kasvava vaikutus ja toinen suuret hyppäykset eteenpäin ilmastoteknologiassa.

Vergen sähkömoottoripyörämallien asiakastoimitusten aloittamisaikatauluja on siirretty sen sivuston mukaan eteenpäin. Osan malleista jakelun piti alkaa jo näihin aikoihin, mutta nyt TS ja TS Pro -mallien asiakastoimitukset alkavat vuoden 2024 kolmannen neljänneksen aikana ja TS Ultran vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Fast Companyn kuljetusalan top ten:

  • 1. Zipline. Listalla, koska teki drooneilla tapahtuvista kuljetuksista todellista businesta.
  • 2. Pittsburghin kansainvälinen lentokenttä. Teki lentokentistä hienon työ- ja oppimisympäristön.
  • 3. Incharge Energy. Toteutti ajoneuvojen sähkölatauksen business-mittakaavassa.
  • 4. Beta Technologies. Sai sähkölentokoneiden valmistuksen lentoon.
  • 5. A.P. Möller-Maersk Group. Konttilaivauksen puhdistaminen.
  • 6. Alstom. Toi vedyn junien voimalähteeksi.
  • 7. Fluid Truck. Toi uuden ajan ajoneuvovuokraukseen.
  • 8. Uveye. Automatisoi ajoneuvojen tarkastuksen.
  • 9. Verge Motorcycles. Teki sähkömoottoripyöristä uskomattoman coolin näköisiä.
  • 10. Universal Hydrogen. Vei vetyvoiman taivaalle.

 

Lähteet: Verge Motorcycles ja Fast Company.

Aiheesta aiemmin:

MAANANTAI 8.1.2024 10:15

Lasertutkat ja kamerat sekä tekoäly tuovat uutta turvaa Verge-sähkömoottoripyörän kuljettajalle

TIISTAI 28.11.2023 13:25

Kotimainen sähkömoottoripyörä Verge: onko kyseessä jo menetetty mahdollisuus

MAANANTAI 25.9.2023 10:29

Päivän video: vannemoottorisen Verge-sähkömoottoripyörän renkaanvaihto onkin kinkkisempi juttu