Laser Photonics Corporation (LPC) kertoo olevansa maailman johtava laserpuhdistukseen ja muihin materiaaliprosessointisovelluksiin tarkoitettujen teollisten laserjärjestelmien kehittäjä. Lisäksi sillä on tuotteita, jotka sopivat erinomaisen hyvin moottoripyörien korjaukseen ja restaurointiin.

– Moottoripyöräalan korjauksia ja restaurointeja tekevät ammattilaiset ovat suuresti hyötyneet käyttäessään laserpuhdistusteknologiaamme. Laser Photonicsin CleanTech -teknologian käyttö ei ainoastaan säädä aikaa ja rahaa, vaan ratkaisee uniikkeja haasteita, joiden ratkaisemiseen perinteiset menetelmät eivät pysty, toteaa Laser Photonicsin pääjohtaja Wayne Tupuola.

Laserpuhdistusteknolgialle on monia käyttötarkoituksia moottoripyörien korjauksessa ja restauroinnissa. Niiden joukossa on haastava tehtävä remontoida moottoripyörän polttoainetankkeja. Ruosteisen polttoainetankin korvaaminen uudella on usein kallista, ja joskus mahdotonta, jos kyseessä on harvinaisempi malli. Tässä kohtaa laserteknoligia tulee apuun.

Laserpuhdistusjärjestelmä on täydellinen ratkaisu rasvan, öljyn ja muiden epäpuhtauksien, kuten korroosion, joka vähitellen syö metallikomponentit ja voi johtaa mekaanisiin ongelmiin, poistamiseksi. 

Laserin fokusoitu korkeaenerginen valo haihduttaa nämä epäpuhtaudet, jonka jälkeen pinta näyttää uudelta ja valmiilta uudelleenkäyttöön tai restaurointia varten. Sen lisäksi, että laser poistaa epäpuhtaudet, toinen laserpuhdistuksen suuri etu on, että sen käyttö ei sisällä haitallisia kemikaaleja tai materiaaleja, joita perinteiset menetelmät vaativat toimiakseen.

LPC:n järjestelmä tarjoaa myös tarkemman kontrolloinnin tason kuin muut menetelmät. Täsmällinen ja tehokas lasersäde voidaan ohjata sinne, minne halutaan; sekä teho että fokus ovat säädettävissä. Teknologia voidaan myös automatisoida ja integroida tuotantolinjaan. Nämä ominaisuudet tekevät LPC:n CleanTech-linjan lasereista ensisijaisen vaihtoehdon moottoripyörien valmistukseen yhtä lailla kuin korjaamiseen ja restaurointiin.

CleanTech Laser -tekniikalla ikäänkuin räjäytetään tai poltetaan haluttu materiaali pois. Sitä voidaan hyödyntää mm. ruosteen tai maalin poistamiseen, pinnan valmistukseen ja myös moneen muuhun asiaan. Teknlogia on loistava vaihtoehto perinteisille puhdistusmenetelmille, kuten hiekkapuhallukselle, kuivajääpuhallukselle ja muille hioville teknologioille.

Lähde: LPC