Moottoripyörien ja villien eläinten kohtaaminen ei yleensä ole kovin toivottavaa. Kotimaassa huolta aiheuttavat luonnollisesti hirvet, peurat ja kauriit, mutta pienempiäkin tienylittäjiä löytyy kuten esimerkiksi jäniksiä ja rusakkoja. Myös susi- ja karhuonnettomuuksia on sattunut, muttei toistaiseksi moottoripyörille.

Trooppisissa Aasian maissa, kuten Indonesiassa, Filippiineillä, Intiassa ja Thaimaassa ongelmana ovat apinat. Nämä ketterät määrätietoiset veijarit kun ovat varsin suorasukaisia toiminnassaan. Ja kovia varastelemaan, varsinkin syötävää.

Jostain tällaisesta lienee kyse oheisella videolla näkyvässä tapahtumasarjassakin, joka sattui Lop Burin provinssissa.

Apina loikkaa ohiajavan skootterin kyytiin että heilahtaa, ja kuski näyttää säikähtävän kovasti tapahtunutta ja kaatuu pyörineen. Apina loikkaa karkuun, mutta samassa etualalta kiitää täyttä vauhtia toinen apina yrittämään napata ilmeisesti kassillista ruokaa kuskilta. Tämä kuitenkin reagoi nopeasti, ja hätyyttää toisenkin apinan tiehensä.

Onneksi tapahtuneessa ei ilmeisesti sattunut pahempaa skootterikuskille hiertymiä lukuunottamatta. Apinanketkut sen sijaan selvisivät naarmuitta. Tekivätkö ne yhteistyötä? Toinen harhautti kuljettajaa, kun toinen oli valmiina reagoimaan tilanteeseen ja kähmimään haltuunsa kuskiparan eväät? Siihen emme saane vastausta.

Voit katsoa alla näkyvän ThairathTV:n julkaiseman videon myös tästä linkistä.