– Sijoituksellisesti hyvä päivä, mutta omaan suoritukseen en muuten ole kovin tyytyväinen. Omaa ajamista täytyy pystyä parantamaan jatkossa, mikäli mielii hyville sijoille MM-osakilpailuissa, Haavisto pohti.

KTM-kuljettaja oli ensimmäisessä erässä lähdön jälkeen viidentenä, mutta nousi nopeasti kolmanneksi Herlingsin perään. Erän alkuvaiheessa Haavisto taipui Vlaanderenille, mutta ajoi selkeästi neljäntenä maaliin.

– Kärkikolmikon ( Herlings, Febvre, Vlaanderen) vauhti oli eilen sitä luokkaa, että ei ollut itsellä mitään palaa siihen. Ensimmäisen erän lopussa kaaduin nopeasti kertaalleen, mutta sain silti hyvin pidettyä sijani, Haavisto kertoi.

Toisessa erässä Haavisto oli jälleen viidentenä lähdön jälkeen, mutta nousi toisella kierroksella neljänneksi, millä sijalla jälleen ajoi ruutulipulle. Vaikka ero kärkikolmikkoon on suuri, niin suomalainen pystyi jälleen jättämään liudan kovia nimiä taakseen kuten muun muassa Micha-Boy de Waal, Petar Petrov, Tim Edberg, Freek van der Vlist ja Jakub Teresak.

Silve Racingin ja Haaviston kausi jatkuu vajaan kahden viikon päästä Italian Arco di Trentossa MXGP-osakilpailussa.

Tulokset:

Ensimmäinen erä
1. Jeffrey Herlings
2. Romain Febvre
3. Calvin Vlaanderen
4. Jere Haavisto
5. Micha-Boy de Waal
Toinen erä
1. Jeffrey Herlings
2. Romain Febvre
3. Calvin Vlaanderen
4. Jere Haavisto
5. Micha-Boy de Waal