Viime viikolla amerikkalainen moottoripyörävalmistaja Indian Motorcycles julkisti uudet vuosimallin 2025 Scoutinsa.

Motorcycle kertoo, että Indianin sisäisten vuodettujen dokumenttien mukaan luvassa on uudella nestejäähdytteisellä PowerPlus-moottorilla varustetut Chieftain ja Roadmaster vuodelle 2025.

Samojen dokumenttien mukaan tulossa on myös uusi Chief-mallin variantti. Vielä ei ole tiedossa sen tuotantomallin lopullista nimeä, mutta Indianin sisäisen koodiston mukaan sen työnimi on "Colt".

Nimessä sinänsä on lievää paradoksaalisuutta, sillä epäilemättä Samuel Coltin suunnittelemia revolvereita ja muita tuliaseita on aikanaan käytetty myös intiaaneja vastaan.

Dokumenteista selviää, että se löytyy Euroopan markkinoille suunnatusta värikartasta sekä dokumentin mallihistoriasta. Sen mukaan nimi "Colt" on lisätty niihin ensi kerran maaliskuussa 2023. Nimi esiintyy aina lainausmerkeissä, joten kyse lienee työnimestä.

Nimi seuraa Indianin Chief-linjaa, joten lopullinen nimi lienee Chief "Colt", millä nimellä se nyt sitten korvataankin.

Eurooppalainen VIN-koodi paljastaa "Coltin" neljän olemassaolevan Chief-variantin lisäksi: Chief, Super Chief, Chief Bobber ja Sport Chief.

Nimi esiintyy 122 kuutiotuuman (1999 cm3) V-twin moottorin yhteydessä. Moottorin lopullinen koko ja teho saattavat vielä olla työn alla. 

Millainen imago uudella mallilla sitten olisi? Siitä saa ehkä vinkin uusien viiden Scout-mallin julkistuksesta. Sekä Scout Classicilla, Scout Bobberilla, Super Scoutilla että Sport Scoutilla on vastaava Chief-variantti.

Se, mille vastine puuttuu, on 101 Scout. 101:n taas on ikään kuin Scout-sarjan lippulaivamalli, jossa on pykälää  parempi jousitus ja tehokkaampi moottori. Eli "Colt" voisi olla Sport Chiefin päivitetty versio 122 ci Thunderstroke-moottorilla.

Viisastunemme asian suhteen syksyn mittaan, jolloin oletetaan Indianin esittelevän yhdessä muun päivitetyn Chief-mallistonsa ohessa myös uuden "Coltin". 

Aiheesta aiemmin:

KESKIVIIKKO 3.4.2024 10:22

Indian esitteli uuden viiden erilaisen Scoutin malliston vuodelle 2025