Miehille tarkoitettu liivi etupuolelta.

Miehille tarkoitettu liivi etupuolelta.

Harley-Davidson julkisti eilen torstaina uuden Smart-Vest -airbag-ajoliivin. Se perustuu Dainesen jo koettuun D-air-teknologiaan. Liivin airbagit täyttyvät kolarin sattuessa välittömästi ja suojaavat selkää ja rintakehää iskua vaimentavasti.

Dainesen D-air airbag-teknologian takana on yli 30 vuoden tutkimustyö. Sarja sensoreita monitoroi ajajan ympärillä tapahtuvia asioita yli 1000 kertaa sekunnissa, ja prosessoi jatkuvasti reaaliaikaista dataa. Airbagit suojaavat rintakehää ja selän keskeistä osaa sekä muodostavat kypärän kanssa yhtenäisen suojan selässä.

Miesten liivi takaa.

Miesten liivi takaa.

Järjestelmä saa virtansa ladattavasta akusta, jonka pitäisi riittää 26 tunnin käyttöön. Akku ladataan normaalin USB-pistokkeen avulla.

Sekä miesten (koot S-2XL) että naisten (koot XS-2XL) Harley-Davidson Smart Vest on valmistettu mustasta lehmännahasta, joka on perforoitu jäähdyttävää ilmavirran varmistamiseksi. Liivissä on joustavat sivuosat mukavuuden nimissä. Molemmissa liiveissä on vetoketjutaskut ja Scotchliten Black Carbon heijastimateriaalia parantamassa liivien havaittavuutta pimeään aikaan. Lisäksi niissä on Harley-Davidsonin logo takana.

Miesten liivi avattuna.

Miesten liivi avattuna.

Leikkaus on hoikka, joten liiviä voi käyttää ajotakin alla tai päällä. Mikäli liivi puetaan ajotakin alle, tilaa pitäisi jäädä niin paljon, että se mahdollistaa liivin täyttymisen (5 cm).

Indikaatttorivalo liivin vasemmassa rinnuksessa osoittaa liivin statuksen. Kun sen vetoketju on laitettu kiinni, ja virtakytkin on kiinnitetty, merkkivalo vilkkuu sinisenä kun se on valmis liipaisemaan airbagin, jos niin tarvitaan. Liivi myös värisee kertoakseen, että se on käyttövalmiudessa.

Liivin elektroniikka aktivoituu, kun se havaitsee käynnissä olevan moottorin värinän tai nopeus ylittää 10 km/h.

Mikäli liivin airbagin täyttyvät, niiden kaksi kaasupatruunaa on uusittava valtuutetussa Harley-Davidson liikeessä.

Lähde: Harley-Davidson.

Miehille tarkoitettu versio.

Miehille tarkoitettu versio.