FIM Snowcross MM, toinen osakilpailu Joensuu 13.–14.4.

Kun 1. erän portti putosi, Aki Pihlaja ryntäsi holeshottiin, mutta hänet ohitti nopeasti johtoon nouseva Emil Hansson. Neljä parasta kilpailijaa taisteli kiivaasti ja kilpailusta tuli upea spektaakkeli, jossa oli mahdollisuudet mihin tahansa lopputulokseen. Lopulta voittajaksi selvisi Emil Hansson, joka ylitti maaliviivan ennen Pihlajaa ja Magnus Reitenia jännittävässä erässä.

Kilpailun 2 erä oli jännittävä, sillä Aki Pihlaja varmisti jälleen holeshot-paikan erässä, kun taas Emil Hansson joutui jumiin ensimmäiseen mutkaan muiden kuljettajien kanssa. Hansson esitteli uskomatonta reilua peliä ja urheilun juhlaa, auttaessaan Aki Pesosta matkan varrella näyttäen SNX:n hämmästyttävän hengen. Aitoa urheilijahenkeä!

Pihlaja otti nopeasti kaulaa muusta joukosta ja nappasi lopulta voiton vaikuttavalla 16 sekunnin erolla red plate -haltijaan Jesse Kirchmeyeriin.

Aki Pihlaja nappasi palkintokorokkeelle vaikuttavan voiton, toisena Emil Hanssonin ja kolmannen Jesse Kirchmeyerin. Podium-juhla merkitsi voittoisaa päätöstä Joensuun kilpailuille ja avaa estradin jännittävälle MM-finaalille Norjan Kirkkoniemessä. Koska FIM SNX Snowcross maailmanmestaruustitteli on edelleen jaettavissa usealle kilpailijalle, kuten Reitenille ja Kirchmeyerille. Molemmat 99 pisteessä Joensuun osakilpailun jälkeen, kauden päätöskisa lupaa erittäin jännittävä taistelua maailmanmestaruudesta!

MM-osakilpailun kärkikolmikko vasemmalta oikealle: Kolmonen Jesse Kirchmeyer, hallitseva mestari ja osakilpailuvoittaja Aki Pihlaja ja toiseksi sijoittunut Emil Hansson.

MM-osakilpailun kärkikolmikko vasemmalta oikealle: Kolmonen Jesse Kirchmeyer, hallitseva mestari ja osakilpailuvoittaja Aki Pihlaja ja toiseksi sijoittunut Emil Hansson.

MM-sarjan ja osakilpailun lopulliset tulokset

SNX_total

SNX_Championship_points Round 2

SNX_ChampionshipPoints_after_finland

Naisten Snowcross maailmanmestaruuskilpailut

Naisten FIM SNX Snowcross Joensuun voittaja Malene Cottew, Jenny Lundström toisena ja Wilma Jonsson kolmantena.

Naisten FIM SNX Snowcross Joensuun voittaja Malene Cottew, Jenny Lundström toisena ja Wilma Jonsson kolmantena.

Erä 1 alkoi dramaattisella startilla, koska punainen lippu vaati uusintalähdön. Toisella yrityksellä Jenny Lundström nousi kärkeen ja otti holeshotin lähdöstä. Hyvä lähtö Lundstömiltä, jota seurasivat tiukasti Wilma Jonsson ja Malene Cottew. Viiden minuutin intensiivisen kilpailun jälkeen Malene Cottew kuitenkin vahvisti valta-asemansa, kiilasi kärkeen ja kartutti eroa koko loppuerän.

Erä 2 alkaessa Malene Cottew ei haaskannut aikaa, vaan nappasi tällä kertaa holeshot-paikan. Lähtöä häiritsi kolme moottorikelkkaa, jotka poikkesivat radalta. Paikallinen suosikki Saga Forsell huomasi olevansa tässä kohtaa toisella sijalla ja oli päättänyt pysyä Cottewin vaikuttavan nopeuden tahdissa. Vaikka Forsell taisteli urheasti säilyttääkseen asemansa erän kakkosena, yhdessä mutkassa taistelu Lundströmin kanssa ja sen jälkeinen tilanne vaikuttivat lopputulokseen. Lundström vei lopulta toisen sijan, Wilma Jonssonin varmisti kolmannen sijan ja Saga Forsellin jäädessä neljänneksi. Hieno erä koko kärjeltä!

Podiumilla nähtiin ennakkosuosikki Malene Cottew, joka kunnioitti sijoitustaan palkintokorokkeella täydellisellä viikonlopulla ja maksimipisteillä. Hän on kärjessä kovilla pisteillä Norjan tulevan viikonlopun viimeiseen osakilpailuun. Toisena palkintokorokkeella oli Jenny Lundström ja Wilma Jonsson kolmantena, molempien kilpailijoiden erittäin vakaiden suorituksen jälkeen.

Naisten Snowcross MM-sarjan ja osakilpailun lopulliset tulokset

WSNX_Total_Results

WSNX_Championship_Points

Snowcrossin EM-osakilpailu

EM-osakilpailun voitti Emil Mikalsen. Toiseksi tuli Mille Anderson ja kolmas oli Alfred Gunnarson.

EM-osakilpailun voitti Emil Mikalsen. Toiseksi tuli Mille Anderson ja kolmas oli Alfred Gunnarson.

Joensuun osakilpailun yhteydessä pidetyssä Snowcross EM-osakilpailussa norjalainen Emil Mikalsen vahvisti voiton virheettömällä suorituksella. Hän voitti molemmissa erissä ja varmisti halutun Red Platen.

Mikalsenin moitteeton lopputulos 1–1 osoitti hänen taitonsa ja päättäväisyytensä. Suvereeni suoritus vahvisti hänet selkeänä voittajana seuraavalle kierrokselle Norjaan. Kirkkoniemen kisa on hänen kotikisansa, joten tästä saattaa olla etua nuorelle kilpailijalle. Osakilpailussa toisena oli ruotsalainen Mille Anderson, joka ajoi tasaisia suorituksia koko viikonlopun vahvalla 2–2 tuloksella. Kolmanneksi sijoittui toinen ruotsalainen, Alfred Gunnarson, joka osoitti sinnikkyyttään varmistamalla tuloksen 4–3. EM-sarjan Suomen osakilpailu tarjosi jännittävää ajoa ja petasi tilanteet Kirkkoniemen viimeistä osakilpailua varten.

EM-luokan lopulliset tulokset

ESNX_Total_Results

Seuraava MM- ja EM-osakilpailu ajetaan Norjan Kirkkoniemessä tulevana viikonloppuna. Luvassa jännittävä päätös MM- ja EM- Snowcross kaudelle!

Tsemppiä kaikille suomalaiskuskeille kisaan.

FIM SNX Snowcross MM-sarjan kotisivut löydät täältä: https://worldsnowcross.com/

Norjan osakilpailun kotisivut: https://www.kirkenesmotorklubb.no/arrangementsdetaljer-og-registrering