Italian Teollisuusministeriö on hyväksynyt Piaggio Groupin investointisuunnitelman, jonka mukaan yritys käyttää noin 112 miljoonaa euroa Piaggion Pisan maakunnassa Pontederassa sijaitsevan tehtaan tuotannon laajentamiseen.

Teollinen kehitysohjelma tunnetaan nimellä “E-Mobility”, ja sen myötä visioidaan tuotettavan joukko uusia sähkömoottoreita uuden sukupolven nollapäästöisiin ajoneuvoihin sekä viisi teollista tutkimus- ja koekehitysohjelmaa, jotka kattavat komponenttien ja sähköisten ajoneuvojen järjestelmien sekä ajoneuvojen digitaalisten turva- ja monitorointiratkaisujen, edistyneiden kuljettajaa avustavien järjestelmien sekä täydellisen kyberturvallisuusjärjestelmän kehitystyön.

Vespoja tuotantolinjalla.

Vespoja tuotantolinjalla.

Investointien ja kehitysohjelman tavoitteena on vähentää riippuvuutta Aasiasta tämän tyyppisten komponenttien tarpeiden osalta sekä saavuttaa parempia liikkuvuusratkaisuja ja vähentää ympäristökuormitusta sekä pienentää energiankulutusta tuotannollisissa operaatioissa. Tämä edistämiseksi Ministeriö on allokoinut yli 38 miljoonan euron tuen hankkeeseen Autoalan teollisuuden tukirahastosta.

Investoinnit mahdollistavat sen, että Piaggio voi laajentaa tiettyjä osastojaan Pontederassa, joka jo nyt työllistää 50 ohjelmisto- ja digitaalisen valmistuksen erikoisasiantuntijaa. 

Italialaisen Piaggio Groupin omistukseen kuuluvia moottoripyörä- ja skootterimerkkejä ovat mm. Aprilia, Moto Guzzi ja Vespa.

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 5.3.2024 09:39

Italialaisvalmistajan myynti kyykkäsi viime vuonna, mutta tulos petraantui

LAUANTAI 25.2.2023 12:38

Piaggio Groupin mp-myynti kasvoi viidenneksen vuonna 2022

MAANANTAI 1.3.2021 12:22

Honda, KTM, Piaggio ja Yamaha kehittämään yhdessä vaihdettavien akkujen standardia moottoripyörille ja kevyille sähköajoneuvoille

MAANANTAI 14.12.2020 09:17

Piaggio patentoi uudet astinvalot moottoripyöriin ja skoottereihin

Vespan tuotantolinjaa.

Vespan tuotantolinjaa.