– Tämä on hieno mahdollisuus saada omaan kilpailukalenteriin kovatasoisia kilpailuja lisää, mitä myös tarvitsenkin kehittyäkseni kuljettajana. Yhteistyön myötä on mukava lähteä uuteen sarjaan, kun saan ajaa tutulla pyörällä ja Ludde (Söderberg) matkaa kilpailuissa mukanani. ADAC-sarja väistää MM-osakilpailut eikä siten vaikuta meidän alkuperäiseen suunnitelmaamme kilpailukalenterin osalta, Haavisto kertoo.

Haaviston osalta ADAC-sarjan toteutus on yhteistyömalli Schmicker Racing:n ja Silve Racing:n välillä. Suomalainen käyttää kilpailuissaan Silve Racing tiiminsä täydellistä kisapyörää, mutta ajaa luonnollisesti Schmicker Racing värityksellä ja heidän teltan allaan. Saksalaistiimi huolehtii kaluston logistiikasta kilpailujen välillä sekä suomalainen saa heiltä mekaanikon käyttöönsä kilpailuihin.

– Meille avautui mahdollisuus toteuttaa Saksan ADAC-sarja yhteistyössä Schmicker Racing:n kanssa. Omakustanteisena Suomesta käsin tämä ei olisi ollut mitenkään mahdollista, joten tämä on todella hieno juttu ja tuo Jerelle kalenteriin kahdeksan kovaa kilpailua lisää, Silve Racing tiimipäällikkö Petteri Silvennoinen kertoo.

Saksan mestaruussarjan lisäksi Haaviston kalenterissa on tällä hetkellä kolme SM-osakilpailua sekä Euroopan MM-osakilpailuja.