Kasimir Hindersson voitti 125-kuutioisilla pyörillä ajavien kuljettajien luokan Hollannin mestaruussarjan avausosakilpailun maaliskuun puolivälissä. Toinen osakilpailu toi kuitenkin ensimmäisen erän keskeytyksen ja kakkoserän seitsemännen sijan myötä yhteistuloksissa paikan 13. Samalla lohjalainen putosi sarjassa kolmanneksi. Hindersson nappasi viime vuonna sarjassa hopeaa ja oli vahvoilla mestaruustaistossa tälle kaudelle, mutta harmittavasti myös sunnuntainen kolmas, eli viimeinen osakilpailu Markelossa meni alavireisesti. Hindersson oli ensimmäisessä erässä yhden kaatumisen jäljiltä kahdeksas, mutta keskeytti toisen erän. Yhteistuloksissa hän oli 15. Samalla Hinderssonin sarjan loppusijoitukseksi tuli kuudes. Mestaruuden vei hollantilainen Gyan Doensen, joka on EMX125-luokan Euroopan mestaruussarjassa tällä hetkellä toisena.

- Oli aika märkä keli. Vanha pyöräni alkukaudesta ei oikein toiminut aika-ajossa, mutta meillä ei ollut mahdollisuuksia vaihtaa sitä, joten tulos ei ollut kovin onnistunut. Otin ensimmäisessä erässä hyvän lähdön ja olin neljäntenä parin kierroksen ajan. Yritin ohittaa edelläni ollutta kuskia isojen pattien suoralla, mutta kaaduin. Putosin noin 15:ksi. Nousin vielä hyvin, vaikka rata oli aika yhtä spooria, Hindersson kertasi.

- Toisessa erässä starttipuomi tärähti, muttei kaatunut. Minä ja neljä muuta ajoimme päin puomia. Ensimmäisessä mutkassa oli kuitenkin kolarisuma, mistä pääsin täräyttämään välistä suoraan neljänneksi. Kävin jo kolmantena, mutta putosin takaisin neloseksi. Radalla oli yksi korkea hyppyri, minkä alastuloa ei nähnyt. Edelläni ollut hyppäsi lyhyemmälle kuin minä ja kääntyi hieman, ja kun itse hyppäsin pitkälle, osuin suoraan häneen. Menimme molemmat nurin. Löin oikean jalkani, missä on edelleen aika paljon kipua. Pyöräni satula irtosi ja muoviosia hajosi siinä rytäkässä, joten jouduin keskeyttämään.

Epäonni ei sotke suurta kuvaa

Ennen Hollannin sarjan sunnuntaista päätöstä Hindersson oli jo ajanut huhtikuun aikana kaksi ensimmäistä osakilpailua EMX125-luokan EM-sarjassa. Italian Sardinissa ensimmäisen erän keskeytys rokotti kokonaistulosta. Toisessa erässä Hindersson oli hienosti viides, mikä nosti hänet yhteistuloksissa sijalle 11. Viikko sitten Italian Trentinossa Hindersson oli avauserässä 15:s, mutta toinen erä jäi kesken. Yhteistuloksiin merkittiin paikka 22. Hindersson on 11-osaisessa sarjassa 15:tenä.

- Minulla oli lupaava alku Sardiniassa aika-ajossa, mutta sitten vedin lähtökasaan ensimmäisessä erässä. Vauhtini oli hyvää, mutta pyöräni takarunko oli saanut osumaa, ja lopulta se pettikin ja satula lähti irti. Jouduin keskeyttämään. Toisessa erässä minulla ei vain ollut riittävästi paukkuja ja oli myös huono startti. Harmitti, koska rata oli täydellinen minulle, Hindersson muisteli.

- Trentinossa lähtöni olivat ok, mutta oli taas muita ongelmia. Ensimmäisessä erässä kellahdin nurin kymmenenneltä paikalta ja putosin 16:ksi. Toisessa erässä pannutin rajummin ja löin pääni. Eivät olleet enää kaikki muumit laaksossa, joten oli pakko keskeyttää.

Nuorten suomalaiskuljettajien kärkinimiin lukeutuvalla Hinderssonilla on potentiaalia ja vauhtia pärjätä koko Euroopan tasolla. Suomessa Team Motopalvelun väreissä kilpaileva Hindersson myös uskoo tekevänsä tulosta.

- Jostain syystä tässä on nyt mennyt huonosti Hollannin mestaruussarjan toisesta osakisasta lähtien. Minulla olisi Saksan mestaruussarjan osakisa ensi viikonloppuna, mutta jätän sen väliin. Keskityn treenaamiseen ja pyörän testaamiseen. Tiedän, että minulta löytyy vauhtia. On vain saatava lähdöt kuntoon, pyörä toimimaan ja keskityttävä paremmin. Hyvä tästä tulee.

Hinderssonin seuraavan kahden kuukauden kilpailukalenteri on erittäin täynnä, vaikkei hän kilpailekaan Saksassa viikon kuluttua. Toukokuussa on kolme EM-osakilpailua sekä yksi Saksan mestaruussarjan osakilpailu, ja kesäkuussa pari EM-osakilpailua sekä Saksan mestaruussarjaa.

Tulokset

Hollannin mestaruussarja, Dutch Masters of Motocross, 3/3-osakilpailu, Markelo, Hollanti, sunnuntai 21.4.2024

125-luokka, yhteistulos:
1. Gyan Doensen, NED, KTM, 50 pistettä
2. Jarne Bervoets, BEL, Yamaha, 40p.
3. Dani Heitink, NED, Yamaha, 37p.
...15. Kasimir Hindersson, FIN, KTM, 13p.

125-luokka, Hollannin mestaruussarjan loppupisteet:
1. Gyan Doensen, NED, KTM, 143p.
2. Markuss Ozolins, LAT, GasGas, 118p.
3. Dani Heitink, NED, Yamaha, 99p.
...6. Kasimir Hindersson, FIN, KTM, 74p.

Kaikki tulokset: https://speedhive.mylaps.com/events/2576025

Hollannin mestaruussarjan loppupisteet: https://speedhive.mylaps.com/organizations/51235/championships
125-luokka: https://speedhive.mylaps.com/organizations/51235/championships/137886