Onnettomuuden jälkeen Talan Skeels Piggins kertoi ensin miettineensä, halvaantumisestaan kuultuaan, ja tiedostettuaan, ettei koskaan enää kävelisi, että "katkaiskaa elämää ylläpitävät toiminnot". Parantumisen edetessä tuli valtava viha ja kaikki muut mahdolliset vahvat tunteet, mutta kun toinen halvaantunut saapui tarkastukselle sairaalaan ja kertoi laskettelevansa monosuksella, kaikki vähitellen muuttui.

Piggins näki, että muukin kuin rullatuolissa istuminen oli mahdollista. Tänä päivänä mies ajaa kilpaa moottoripyörällä. Koska hän halvaantui siten, että kädet edelleen toimivat, hän pystyy istumaan erikoisvalmisteisen moottoripyörän selässä ja ajamaan.

Moottoripyörää ohjataan kehon liikkeillä, ja se onnistuu häneltä hienosti. Tietenkin hän on ehtinyt olla radallakin jo onnettomuuksissa, mutta tuntee elävänsä. Video on koskettava, ja se kannattaa katsoa vaikka vähän riipaisisikin. Jo Pigginsin itsensä takia, mutta myös siksi, että muistaisimme, että tänäänkään ei kannata kitistä mistään turhasta.

Dokumenttifilmi The Little Person Inside on Speechless Filmsin käsialaa. Asiasta kerrottiin ensin Motorcycle.comissa.