Koeajopäivillä pääsee ajamaan uusia moottoripyöriä useilta eri merkeiltä. Mukaan ovat jo ilmoittautuneet CF Moto, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, KTM ja Yamaha. Mukana olevat merkit ja moottoripyörämallit vaihtelevat paikkakunnittain. Koeajokiertue alkaa Oulusta ja huipentuu Helsinkiin, jossa ajetaan nyt iltapäivä- ja iltapainotteisesti. Tapahtumapaikkoina ovat kyseisten kaupunkien messukeskusten pysäköintialueet.

”Koeajopäivät järjestetään nyt seitsemättä kertaa ja täytyy sanoa, että itse ainakin odotan vuosittain innolla tätä suurta heimokohtaamista ja prätkien pärinää, jota saa kuunnella koeajoissa. Porukat ovat innostuneita, käyvät keskusteluja asiantuntijoiden ja muiden motoristien kanssa. Ajokokemuksia vaihdetaan ja jokaiselle löytyy varmasti sopiva moottoripyörä. Koeajopäivät on ihan paras paikka vertailla erilaisia moottoripyöriä. Koeajopäivien aikana messukeskusten lähiympäristöt täyttyvät uusista moottoripyöristä, innostuneista kuskeista ja pärinästä. Sitä on aina yhtä hauska katsella”, kertoo tapahtuman järjestämisestä vastaava Niko Kantola Helsingin Messukeskuksesta.

”Tänä vuonna kokeilemme Helsingissä poikkeavia kellonaikoja ja järjestämme koeajot pari tuntia myöhemmin. Kokeilemme nyt, sopiiko tämä motoristien aikatauluihin entistä paremmin. Muilla paikkakunnalla kellonajat pysyvät entisellään.”

Kaikilla muilla paikkakunnilla, paitsi Helsingissä koeajot alkavat klo 12 ja päättyvät klo 18. Helsingissä koeajot järjestetään klo 14-20. Koeajajaksi voi rekisteröityä etukäteen tapahtuman verkkosivulla tai paikanpäällä. Moottoripyörät varataan tapahtumapaikalta. Koeajajilla täytyy olla omat ajovarusteet, vähintään kypärä. Koeajot suuntaavat liikenteen sekaan ja kestävät noin 20 minuuttia.

Koeajettavat moottoripyörämallit julkaistaan toukokuun puolessa välissä. Silloin aukeaa myös koeajajien rekisteröityminen: www.koeajopaiva.com

Koeajopaikat:

  • 3.6. Ouluhalli
  • 4.6. Jyväskylässä Marinen piha: Haapaniementie 1
  • 5.6. Tampereen Messu­ ja Urheilukeskus
  • 6.6. Turun Messukeskus
  • 7.6. Helsingin Messukeskus

 

Valtakunnallinen Prätkällä töihin -päivä ei ole nyt koeajopäivien yhteydessä, vaan se järjestetään kansainvälisenä Prätkällä töihin -päivänä 17.6.2024.

Huom. edit 1.5. klo 8.18: korjattu Jyväskylän tapahtumapaikan osoite.