Harvoin ensimmäinen lämmin kevätpäivä ja Vapunpäivä sattuvat yhteen, mutta nyt näyttää hämmentävästi käyneen niin. On syytä nauttia tapahtuneesta, sillä jatkossa on luvassa viileämpiä ja sateisempia kelejä.

Jos vasta nyt otat prätkäsi esille, niin muistathan tarkistaa rengaspaineet ja jarrujen toimivuuden sekä katsastaa, ettei pyörässäsi ole öljy- tai muitakaan nestevuotoja. Niin, ja jos ketjut ovat rasvaamatta, niin on aika kaivaa ketjuspray esiin ja suihkauttaa ketjut livakkaan kuntoon.

Ja maltathan aloittaa rauhallisesti: ajotaito tahtoo olla ruosteessa talven jäljiltä. Voi olla hyvä idea mennä vähän treenaamaan ajoharjoitteluradalle tai tyhjälle parkkipaikalle.

Oma rutiinini keväällä on ajaa eri tarkastusten jälkeen ensin tankkaamaan ja sitten harjoittelemaan ajamisen alkeita muutaman kymmenen kilometrin päähän. Siinä huomaa tehokkaasti samalla sen, että edelliseen syksyyn mennessä hioutunut ajamisen tunto ja herkkyys loistavat poissaolollaan.

Ja näin keväällä kannattaa muistaa, että autoilijat ovat unohtaneet moottoripyöräilijöiden olemassaolon, joten pitäkää tavallista isompaa vainoharhaa ja turvaetäisyyksiä autoja kohtaan.

Teillä on vielä normaalia enemmän irtosoraa ja hiekkaa. Routakuopat vaanivat lisäksi omaa osuuttaan, joten varautukaa väistämään niitä.

Mutta kaikesta huolimatta: erinomaisen Hyvää ja hauskaa Vappua kaikille, ja loistavan hienoa ja mukavaa prätkälläajelua heille, jotka kaivavat pyöränsä naftaliinista ja päräyttävät maailmalle ajamisesta nautiskelemaan!

Toivoo

Motouutisten toimitus