Rico lähti kisaan paikalta seitsemän ja kun kilpailijat kärjessä hänen edessään olivat jakautuneet kolmen kärkiryhmään ja taempaan kolmen ryhmään, Rico alkoi ensin saavuttaa taempaa joukkoa ja ohittaa heitä yksi kerrallaan.

Seuraavaksi vuorossa oli kipuaminen kolmen ensimmäisen kantaan ja huikea sujahduksenomainen ohitus kisan puolenvälin jälkeen. Kypsän ja unenomaisen hienon ajon jälkeen Rico ehti vielä kisan loppuun mennessä kuroa 2,538 sekunnin eron toiseksi ajaneeseen 

– Oli kyllä hyvä kisa. Alku oli vähän vaikeeta, kun oli märkiä läikkiä paljon radalla, mutta koko viikonloppu työskenneltiin kovaa oman vauhdin eteen ja se oli loppujen lopuksi hyvä. Saatiin kisassa hyvin ryhmä kiinni ja muutenkin saatiin ehjä kisa vihdoin ja viimein. Iso kiitos kaikille sponsoreille ja kaikille, ketkä tukee mua, Rico Salmela totesi kisan jälkeen.

Voi vain kuvitella nuorukaisen tyytyväisyyden asteen, kun hän on edellisissä kisoissa joutunut kanssakilpailijansa tönäisemäksi radalta ja pääsi näin komealla tavalla avaamaan pistetilinsä.

Toiseksi ajoi Marcos Uriarte ja kolmanneksi Cormac Buchanan.

Katso kisan kohokohdat tästä  

Edit. 06.05.2024 klo 18.42 linkki kisan kohokohtiin.