Titanspin. Eri kortit ja kiinnipitävä voima, eli magneetti.

Titanspin. Eri kortit ja kiinnipitävä voima, eli magneetti.

Oikeanlaisen – riittävän monipuolisen ja omiin tarpeisiisi sopivan – monitoimityökalun löytäminen ei ole helppo juttu. Polkupyöräilijä tarvitsee tietyn tyyppisiä työkaluja, kuten pinnojen ja ruuvien kiristämiseen tai ketjun huoltoon sopivia. Retkeilyä harrastavalle taas veitsi tai haarukka saattavat olla tarpeellisia.

Lontoossa toimiva Gadget On on tunnistanut tällaisen moneen eri käyttötarpeeseen soveltuvan työkalun tarpeen ja kehittänyt modulaarisen TitanSpinin. TitanSpinin toteuttamiseksi kerätään tällä hetkellä varoja Kickstarter-joukkorahoituspalvelun kautta.

Tätä kirjoitettaessa hanke on kerännyt yli viisinkertaisesti tavoitellun, 10 019 dollarin, summan. Rahaa on koossa jo 55 000 dollaria, ja kampanjaa on vielä jäljellä 20 päivää. Hyvältä siis näyttää työkalun toteutumisen kannalta.

TitanSpin. Aurinkokello.

TitanSpin. Aurinkokello.

Toimii myös stressileluna

Useimmat monitoimityökalut muistuttavat ulkoisesti taskuveistä, jonka sisuskalut on sitten täytetty erilaisilla työkaluilla. TitanSpin on toteutettu toisin. Se koostuu viidestä erilaisesta titaanisesta kortista, joissa on keskellä magneettirengas. Nämä pitävät korttipinon koossa, ja magneettisen reiän keskellä on hyrrä, jonka avulla voit pyörittää korttipinoa kuin sormihyrrää. TitanSpin toimii siis myös stressileluna.

Titanspin. Kirves.

Titanspin. Kirves. Ei ehkä nuotipuiden kaatamiseen?

Kukin kortti on suunnattu eri käyttö- tai harrastustarkoituksiin ja sisältää erilaisia työkaluja.

Kun kaikki viisi korttia on liitetty toisiinsa, työkalun kokonaispaino on 125 grammaa. Luokan 5 titaanista työstetyt kortit on valmistettu CNC-koneistamalla ja järjestetty teemoittain. 

Kortit

Titanspin. Eri kortit.

TitanSpin. Eri kortit. Huomaa pieni koko.

Daily Dynamo on peruskortti, johon asennettuna keskelle hyrrä. Lisäksi siinä on erilaisia vääntötyökaluja, SIM-kortin irroitin, pullonavaaja, saha ja astemitta.

Titanspin. Pinnan huoltoa.

TitanSpin. Pinnojen kiristämiseen.

Outdoor Odyssey'n (ulkoilmaodysseia) työkalut on enemmän suunnattu ulkoiluun, mukana mm. pinna-avaimia ja veitsi.

Titanspin. Sim-korttivarasto ja kortin irrotusavain.

Titanspin. Sim-korttivarasto ja kortin irrotusavain.

Tech Titan'issa on paikkoja SIM-korteille sekä toinen niiden poistoon tarkoitettu avain, pieni Phillips-päinen ruuviavain, muistikorttien säilytyspaikkoja ja muita teknisiä toimintoja.

Titanspin. Pullonavaaja.

Titanspin. Pullonavaaja.

Survival Specialist -kortissa on sisäänrakennettuna peili, jolla voi viestiä, aurinkokellokompassi, SOS-koodi pisteviivoina viestittelyä varten, happipullon avain ja muita ominaisuuksia.

Angler's Ally -työkalukortti on puolestaan suunnattua kalastuksenharrastajille. Siinä on koukunirroitin, siimanleikkuri ja -pidin sekä – luonnollisesti – pullonavaaja.

Titanspin. Uistimenhuoltoa.

Titanspin. Uistimenhuoltoa.

Mukaan koko pakka?

Osa toiminnoista kuten veitsi ja astelevy löytyvät useista korteista, joten oikean korttipakan mukaanvalinta voi olla kinkkinen juttu. Toisaalta, kortit ovat vain luottokortin kokoisia, eivätkä ne paljoa paina, joten koko settikin on helppo kuljettaa mukana.

Titanspin.

Titanspin. Kevyt, joten mukaan vaikka koko korttipakka.

Koko korttipakan saa nyt edullisimmillaan 210 punnan, 244 euron hinnalla rahoituskampanjan kautta. Lisätietoja hankkeen Kickstarter-sivuilta täältä. Gadget Onin sivuille pääset tästä ja allanäkyvän videon voit katsoa myös täällä.

Lähteet: Kickstarter, Gadget On, Youtube ja New Atlas.