Sipoon Moottorikerhon 70-vuotisjuhlakilpailu aloittaa kuusi osakilpailua käsittävän SM-sarjan tulevana viikonloppuna. Kilpailu järjestetään kaksipäiväisenä, mutta lauantaina ei vielä kamppailla SM-pisteistä, vaan saadaan ikään kuin esimakua tulevaan. Lauantaina radan täyttävät MX TOP250 Open -luokan kilpailijat, jotka on jaettu taitojensa mukaisesti neljään eri ryhmään. Lauantaina radalle pääsevät myös nuoret MX65-luokan kilpailijat. Lisäksi lauantaina järjestetään lapsille ilmainen koeajo motocross sähköpyörillä kello 12-14.

SM-luokat sunnuntaina

Sunnuntai käynnistyy MX85-luokan kilpailulla, johon on ilmoittautunut 22 kilpailijaa. Ennakkosuosikeiksi voisi nimetä jo viime vuonna SM-hopeaa ottaneen Eeka Laaksosen ja SM-pronssille ajaneen Aleksi Pirisen. Myös Nico Bystedt, Onni Kämäri, Okko Ollila ja Mauno Keskikallio kuuluvat podiumehdokkaisiin.

MXD-luokassa Melissa Mäntylä ja Hanna Mertsalmi ajavat tällä kaudella EM-sarjaa ja ovat ykkössuosikkeja myös Sipoossa. Viime kauden perusteella hyviä suorituksia kannattaa odottaa myös ainakin Carita Lompilta, Hanna Reinolalta ja Ria Virtaselta. SM-pistejahtiin lähtee 20 kilpailijaa.

MX125-luokassa on 48 ilmoittautunutta, joten radalla riittää seurattavaa. Suosikin viittaa on vaikea antaa suoraan kenellekään, mutta vahvoilla ovat ainakin viime kauden SM-kakkonen Eelis Viemerö ja SM-kolmonen Onni Jaakonsaari. Neljänneksi viime kaudella jäänyt Simo Koskinen haluaa varmasti nyt mitalin, samoin kotiradallaan ajava Arttu Sahlsten. Huomioitavia kärkinimiä ovat myös Eemil Ruuth, Matias Miettinen ja Eemil Pesonen. Vai yllättääkö viime kauden MX85-luokan Suomen mestari Vilho Vehviläinen koko joukon? Odotettavissa on tiukka kilpailu.

Pääluokat yhdessä

Tällä kaudella MX1 ja MX2 -luokat ajavat yhdessä, joten lähtöön saadaan täysi puomillinen kilpailijoita. MX1-luokan ehdoton ennakkosuosikki Sipoossa on hallitseva mestari Jere Haavisto, joka ei aja kuitenkaan koko SM-sarjaa. Ykkössuosikki voisi olla viime kaudella SM-hopealle MX2-luokassa ajanut Matias Vesterinen, joka voitti viikko sitten Vantaan liigakisan. Muita seurattavia nimiä ovat Emil Silander, Pekka Nissinen, Alex Tapio, sekä kolme vuotta sitten luokan Suomen mestariksi ajanut Indrek Mägi.

MX2-luokassa ennakkosuosikki voisi hyvinkin olla kotikisaansa ajava Nico Stenberg. Myös Miro Varjonen, Hermanni Koskinen ja Eliel Lehtinen ovat kuljettajia, joilla ainakin on podiumpaikka mielessään. Saku Mansikkamäki voitti puolestaan Nuorten SM -osakilpailun Vantaalla, joten häntäkään ei kannata sulkea pois kärkitaistoista.

Lisäksi sunnuntaina taitojaan pääsevät näyttämään MX50-luokan kuljettajat, jotka tulevat käymään oman kilpailunsa väliradalla.

Kilpailut Sipoossa käynnistyvät kumpanakin päivänä kello 12.00.

Sipoon motocrossrata sijaitsee osoitteessa Öljytie 616, Sipoo. Kilpailuun on vapaa pääsy. Kilpailua voi seurata myös kisaradiosta taajuudella 106.6 Mhz, sekä testilähetystä YouTubessa, Peten Reissut kanavalta täältä