Poliisin tietoon tuli illan aikana kaksi miittiin liittynyttä kolaria.

Limingantiellä mopoilija ohitti edellä ajaneen mopon oikealta puolelta ja osui ohitettavan ohjaustankoon niin, että molemmat kaatuivat. Molemmat kuljettajat loukkaantuivat lievästi. Ohittanut mopo oli viritetty. Sen kuljettaja sai sakot ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon johtuen vakavasta piittaamattomuudesta liikenneturvallisuutta kohtaan.

Iltayöstä Ruskonseläntiellä kevytmoottoripyörää kuljettanut nuori mies ajoi keula pystyssä ylinopeutta ja törmäsi vastakkaisesta suunnasta tulleen, vasemmalle kääntyvän auton kylkeen. Auton kuljettaja ei havainnut kevytmoottoripyörää pimeässä, koska sen ajovalo osoitti taivaalle.

Kevytmoottoripyörä katkesi keskeltä kahtia, mutta kuski selvisi lievillä vammoilla. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Auton kuljettajan osalta rikosnimikkeenä on liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Mopomiitti sujui muuten kohtuullisen rauhallisesti, mutta aiheutti silti useita lähinnä meluhaittaan liittyneitä ilmoituksia hätäkeskukseen.

Kolarien selvittelyjen lisäksi poliisi teki ajoneuvotarkastuksia, joissa todettiin muutamia moottoripyöräksi viritettyjä mopoja ja lievempiä varustepuutteita. Poliisi kirjasi illan aikana muutamia sakkoja, liikennevirhemaksuja, ajokieltoja ja katsastusmääräyksiä, kerrotaan Oulun poliisin tiedotteessa.

Toimituksen mielestä nuorisolle tarvittaisiin omia, muulta liikenteeltä suljettuja paikkoja, mihin voisi järjestää mopomiittejä turvallisesti. Mielellään vielä sen verran sivuun, että meluhaitat jäisivät kokematta. Ajovirheitä varmaan sattuisi edelleenkin, mutta ainakin riskit olisivat pienempiä.