Endurokisassa on paikalla koko SM-kärki sekä kolminkertainen enduron maailmanmestari Eero Remes ja enduron vuoden 2022 Junioreiden MM hopeamitalisti Roni Kytönen.

– Hyvinkää on tunnettu erinomaisesti järjestetyistä kilpailuista, sekä todella hienoista reiteistä, eikä tämä vuosi tee tähän poikkeusta, toteaa kilpailunjohtaja Janne Koski.

Naisten SM-kilpailu on todella tiukkaa ja viisi kuljettajaa mahtuu yhden pisteen sisälle, joten Hyvinkäältä jaettavat pisteet ovat todella arvokkaita. Kilpailun ennakkosuosikkeina lähtevät reitille Jämsän Seudun Moottorikerhon Viivi-Maria Mäkinen sekä Riina Lampinen.

Miesten SM-sarjassa on vahva osallistujajoukko ja paikalla ovat kaikkien luokkien kärkikuljettajat. Luokkakohtaisissa kilpailuissa tulee tiukkaa taistelua, mutta yleiskilpailun kärki tulee olemaan erityisen jännittävä seurattava. Ennakkosuosikin viittaa kantavat Eero Remes (Tuusulan Moottorikerho) ja Roni Kytönen (Jämsän Seudun Moottorikerho), mutta vahvan vastuksen tulevat tarjoamaan Peetu Juopaluoma (Mäntän Seudun Moottorikerho), Samuli Puhakainen (Hämeenlinnan Moottorikerho) ja Eemil Pohjola (Jämsän Seudun Moottorikerho).

Kilpailukeskuksena toimii Hyvinkään Moottoriurheilukeskus osoitteessa Hikiäntie 1508, Hyvinkää. Kilpailukeskuksessa on tarjolla ravintolapalvelut. MK1 ja MK4 kulkevat lähellä kilpailukeskusta, joten sieltä on mahdollista seurata kuljettajien suorituksia. Kilpailijat ovat reitillä klo 09:30-15:30.

Circuit racing ja Supermoto

Supermoto on yhteislähdöllä tapahtuva nopeuskilpailu joka ajetaan osittain tai kokonaan päällystetyllä radalla. Vuoden 2024 SM-kausi avataan Hyvinkäällä ja paikalla ovat vuoden 2023 mestarit Jerry Miikki ja Eemeli Åsted, sekä iso joukko vahvoja haastajia.

Circuit racing tunnetaan paremmin vanhalla Road Racing nimellä, kilpailut tapahtuvat asfaltti-radalla, ja tässäkin lajissa Suomesta on tullut vahva joukko kuljettajia maailmalle, aina maailmanmestareihin saakka.

Yhdessä supermoton kanssa lajit tarjoavat vauhdikkaan ja nopeatempoisen päivän, jossa päivän aikana nähdään modernien gladiaattoreiden kisailua, todella yleisöystävällisessä lajeissa. Circuit racingin kisalähdöt ajetaan klo 10:30 – 14:00 ja supermoton klo 15:30-18:00. Rata-alueena on Hyvinkään karting-rata osoitteessa Hikiäntie 1507, Hyvinkää.

RC Autot

Radio-ohjattavien autojen eli RC-autojen yleisimmät kokoluokat Suomessa ovat 1:12, 1:10 ja 1:8. Hyvinkäällä ajetaan M8- ja M8e, luokkien SM osakilpailu RC-autoissa säätöjen määrä on lähes yhtä suuri kuin 1:1 autoissakin.