Michael Dunlopilla on tällä hetkellä elossa olevista Mansaaren kovista kuskeista eniten voittoja, 25 kappaletta. Seuraavat viikot paljastavat, pystyykö hän lyömään setämiehensä Joeyn ennätyksen.

Odotukset ovat kovat, mutta niin ovat varmasti pelotkin miehen lähipiirissä, sillä vaikka sukunimellä Dunlop on kova kaiku erityisesti Mansaaren kisoissa, toinen puoli asiasta on armottomampi, sillä sekä Michaelin isä Robert, veli William että Joey-setä ovat kuolleet moottoripyöräonnettomuuksissa.

Tarinan surullinen puoli

Joey Dunlop menehtyi 2. heinäkuuta Tallinnassa Eestissä, johdettuaan 125 cm3 kisaa. Hän oli jo voittanut 750- ja  600-kuutioisten kisa Pirita-Kose-Kloostrimetsä Circuitilla. Hän menetti pyöränsä hallinnan märällä radalla, ja menehtyi välittömästi törmättyään puihin.

Michaelin veli William Dunlop sai kuolemaan johtaneen iskun päähänsä törmäyksessä harjoitusten aikana vuonna 2018 Skerries 100 Road Races  -kisassa Dublinin maakunnassa. Hänen Yamaha YZF-R1 -pyöränsä ruiskautti öljyä takapyörälle ja sen tuloksena mies menetti pyöränsä hallinnan ja törmäsi rataa ympäröiviin puihin.

Isä Robert Dunlop kuoli 15 toukokuuta 2008 saatuaan useita vakavia rintakehän vammoja North West 200 -kisan harjoituksissa. Kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui 250 cc -luokassa, kun hänen pyöränsä moottori sammui, ja hän painoi vahingossa etujarrua, joka hänelle erityisesti rakennettuun pyöräänsä oli sijoitettu kytkimen viereen. Robert paiskautui ohjaustangon yli noin 250 km/h vauhdista. Perässä tuleva kuljettaja törmäsi häneen, ja loukkasi itseään, mutta Dunlop menehtyi illalla sairaalassa.

Michael

Michael Dunlop. Kuva: Iconic Auctioneers.

Michael Dunlop. Kuva: Iconic Auctioneers.

Michaelilla itsellään on nimissään monia ensimmäisiä asioita Mansaaren kisoissa, mutta yksi jää jo nyt TT-kisojen historiaa: hän on ensimmäinen, joka on ajanut Mountain Coursen läpi alle 17 minuutin: aika oli 16min 58 sek. Se vastaa 133.37 mailin tai 215,17 km keskituntinopeutta.

Michael Dunlop tunnetaan aggressiivisesta ajotyylistään, joka on "näyttävää katsottavaa". Kaikki katseet taatusti kääntyvät häneen, kun hän ottaa vastaan kenties uransa suurimman haasteen lyödäkseen setänsä Joeyn lähes murtamattomana pidetyn ennätyksen ja ottaakseen nimiinsä eniten voittoja Mansaaren ajoissa keränneen sankarin tittelin.

Kisafilosofiastaan Michael Dunlop toteaa kuitenkin vain: “Minun kanssani se mitä näet on, mitä saat. Sanon kuten asia on, pidän tiukkaa linjaa ja olen täällä voittaakseni, en tehdäkseni numeroita." Ja mies lisää: "Se on DNA:ssani".

Michael ajaa Honda Firebladea numerolla 6, omalla vakionumerollaan.

Selvää on, että Michael Dunlop on jo nyt yksi maailman kovimmista mp-kuskeista koskaan. Toivotamme miehelle onnea. Toivottavasti saa rikottua setänsä ennätyksen ja tulee ehjänä haastamaan Erno Kostamon Imatran kunkun tittelistä!

Lähteet: Wikipedia ja Iconic Auctioneers.

Aiheesta aiemmin:

PERJANTAI 24.5.2024 08:17

Mansaaren ajojen 25-kertainen voittajalegenda tulee Imatralle haastamaan Erno Kostamon

MAANANTAI 4.7.2022 13:31

Erno Kostamo vei Imatrajon pääluokan IRRC:n voitot ja pesi mm. 21-kertaisen Mansaaren ajon voittajan, Michael Dunlopin