Torstaina Vetlandassa ajettu Allsvenskanin ottelu ei ollut menestys Raakille eikä Valsarnalle. Njudungarna oli tyly isäntä ja nappasi ottelun voiton lopulta lukemin 56-34. Raak ajoi kilpailussa viidestä erästä yhden pisteen.

- Kilpailu oli vaikea. Ei saatu pyörästä tehoja irti toivotulla tavalla. Ajo tuntui ihan hyvältä, etenkin siihen nähden että oli kauden ensimmäinen kilpailu. Täällä ajetaan kuitenkin kovassa seurassa. Joukkueessa oli tervetullut ja hyvä fiilis, kommentoi Raak torstain ottelua.

Lauantaina ajettu U19 PM-finaali oli niin ikään tuloksellisesti hankala 16-vuotiaalle Raakille. Viiden erän jälkeen tilillä oli kaksi pistettä, jotka oikeuttivat sijoitukseen 15.

- Tänään en saanut itsestäni irti riittävästi. Nyt kun pyörä saatiin pelittämään, niin en itse ollut riittävällä tasolla. Yhden hyvän erän sain ajettua startista maaliin. Tulos oli sen mukainen. Kolmannessa erässä luisui perä alta. Vaikeat kaksi kisaa, mutta nyt on kausi avattu kisojenkin osalta, toteaa Raak Malmöön PM-finaalin jälkeen.

Ennen Ruotsissa ajettuja kauden ensimmäisiä kilpailuja kävi Otto Puolan Gdanskissa harjoittelemassa paikallisen joukkueen kuljettajien, sekä lajin hallitsevan suomenmestarin Jesse Mustosen kanssa.

- Siellä oli kiva käydä treenaamassa. Baana ei ollut tyypillinen puolalainen leveä ja loivapäinen, vaan kapeampi ja tiukempipäinen. Meininki oli hyvä ja sain itselle hyvää treeniä, kertoo Raak.

Tiedossa kovia kisoja

Kahden viikon kuluttua, 8.6. Ludwigslustissa Saksassa on nuorella Raakilla edessä SGP2, eli U21 MM-karsinta. Kovatasoisessa kilpailussa kaava on varsin selvä: kuudentoista kuljettajan joukosta neljä parasta etenee tämän vuoden SGP2 sarjaan. Sen jälkeen Raakilla on kalenterissaan Ruotsissa ajettavia niin Allsvenskanin kuin 1. divisioonan otteluita.

Suomessa ajettavista kilpailuista aikeissa on ajaa kaikki, ja kauden yhtenä ehdottomana kohokohtana on 20.7. Oton kotiradalla Varkaudessa ajettava U19 EM-karsinta.

- Hyvillä fiiliksillä odotan Saksanreissua. Hyvä tasonmittaus, ja kiva nähdä mikä on kärjen vauhti tällä hetkellä. Kova kisa tulossa. Sen jälkeen on tarkoituksena ajaa Ruotsissa sekä Allsvenskania että 1. divisioonaa ja Suomen kisoista kaikki, U19 EM-karsintaa unohtamatta, kommentoi Raak kauden jatkoa.

- Paljon tarvitaan kierroksia alle ja niitä lähdetään keräämään. Samalla kertyy varmuutta ja itseluottamusta tekemiseen. Kuitenkin viime kauteen verrattuna hyvin erilainen kausi edessä, kun ei ole enää puokki (250cc) kuvioita. Pystyn keskittymään täysillä 500cc ajoon. Nyt huolletaan kalustoa ja treenataan ennen Saksaan lähtöä, päättää Raak.