Moottoripyörien suuret koeajopäivät järjestetään Oulussa (ma 3.6.), Jyväskylässä (ti 4.6.), Tampereella (ke 5.6.), Turussa (to 6.6.) ja Helsingissä (pe 7.6.). Koeajopäivillä pääsee ajamaan uusia moottoripyöriä 13 eri merkiltä. Merkit ja mallit vaihtelevat paikkakunnittain, mutta koeajossa on aina noin 100 moottoripyörää. Koeajopäivä järjestettiin ensimmäistä kertaa Helsingissä seitsemän vuotta sitten.

Koeajopäivät ovat suosittuja ja niiltä saa paljon tietoa moottoripyörän valintaan. Vuonna 2023 koeajokiertueella oli lähes 1500 koeajajaa ja koeajoja tehtiin lähes 4000. Kokeilemalla erilaisia moottoripyörämalleja löytää itselleen parhaiten sopivan ja koeajopäivillä tapaa myös muita motoristeja, joilta saa tärkeää tietoa ajokokemuksesta. Tunnelma koeajopäivillä on korkealla.

Mukana ovat Aprilia, CFMOTO, Ducati, Fantic, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, KTM, Moto-Guzzi, Rieju ja Yamaha. Moottoripyörien koeajokiertueen järjestää Helsingin Messukeskus Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta.

– Motoristit ovat lähteneet nyt liikenteeseen pitkän viileän alkukevään jälkeen. Koeajopäivään tuodaan paljon uusia kiinnostavia moottoripyöriä – kiertueella pääsee koeajamaan muun muassa Kawasakin sähkö- ja hybridimoottoripyöriä, kertoo Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja A-P Vanhala Sumeko Oy:stä. Hän uskoo moottoripyöräkaupan piristymiseen nyt kun ajokelit ovat kohdillaan viileän kevään jälkeen. Tällä hetkellä moottoripyörien saatavuus on hyvä ja tarjonta monipuolinen, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva menopeli.

Kaikilla muilla paikkakunnilla, paitsi Helsingissä koeajot alkavat klo 12 ja päättyvät klo 18. Helsingissä koeajot järjestetään klo 14-20. Helsingissä pääsee myös testaamaan motoballia. Koeajajaksi voi rekisteröityä etukäteen tapahtuman verkkosivulla tai paikanpäällä. Moottoripyörät varataan tapahtumapaikalta. Koeajajilla täytyy olla omat ajovarusteet, vähintään kypärä. Koeajot suuntaavat liikenteen sekaan ja kestävät noin 20 minuuttia.

Koeajettavia moottoripyörämalleja päivitetään tapahtuman verkkosivuilla, joilla voi myös rekisteröityä ennakkoon koeajajaksi: www.koeajopaiva.com

Koeajopaikat:

  • 3.6. Ouluhalli
  • 4.6. Jyväskylässä Marinen piha: Haapaniementie 1
  • 5.6. Tampereen Messu-­ ja Urheilukeskus
  • 6.6. Turun Messukeskus
  • 7.6. Helsingin Messukeskus

Helsingin Messukeskus järjestää Moottoripyörien suuret koeajopäivät yhteistyössä Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta. Valtakunnallinen Prätkällä töihin -päivä ei ole nyt koeajopäivien yhteydessä, vaan se järjestetään kansainvälisenä Prätkällä töihin -päivänä 17.6.2024.